睇咗咁多年NBA 邊個moment最令你激昂

447 回覆
173 Like 28 Dislike
我詹狗 係G7艾榮單打curry球三分
兩對實力相差咁懸殊
邊有咩carry可言
Carry係指冇咗佢會輸波
勇士嗰兩年讓KD/curry是但一個都贏到騎啦屌
講起就嬲俾咗兩年垃圾我睇 搞到我好憎呢隊波
jj barea都好大功勞
戰神打入總決賽贏1:0湖人
我又覺得以果個年代嘅身體接觸黎計
就算唔吹進攻犯規都合理
同埋最後一個進攻球證好多時都唔會吹
睇球員自己嘅把握力
加埋Jordan果下唔係齋推佢走
而係自己都有收粒波急停
成個動作順勢做
所以先有經典嘅呢一幕
ARTEST仲要打錯人
得一次東岸冠軍就改個咁中二嘅名
然後Irving step back三分
個陣睇直播睇到差啲喊出嚟
利申 rose fans
睇完16年更加中意大帝雖然本身都中意
呢年真係cls 對波防守垃圾到
一個pnr已經玩撚死你 記得隻JR永遠都跟錯晒人睇到眼火爆 尤其是總決賽
第一圈已經過得好撚辛苦打足七場
第三圈對線軍對面年青力壯 game 5好似又俾人大炒
心諗占d體力應該差唔多收皮
跟住game 6 elimination game 46-11-9 2 straight clutch 3 睇完心諗占啲體力睇嚟應該真係差唔多收皮
點知Game 7 上足48分鐘 35-15-9 打到最後仲東岸帶到西岸拖住個Morris and 1 睇到O晒嘴
入到決賽心諗佢連爆兩場 又所謂東弱西強 對面仲要宇宙勇most stacked team of all time 真係點都冇可能啦 啲體力真係差唔多收皮
俾人激到打傷隻手之前差唔多70% fg 49points 真係1人carry隊波有機會偷到宇宙勇主場 cl7s 可惜hill JR做左啲咁嘅野
第3第4節絕地反杯
D.rose拎50分嗰場
屌你老母睇咗咁撚耐都冇人講jr smith
利申 當年撐勇 第一反應係做乜鳩 第二反應係好開心勇贏 第三反應先係笑到仆街
2001年 Playoff 76人晉級之路

尤其係對速龍嗰7場,場場都好撚熱血
76人連續打咗兩 round 7 場終於入到 finals, 但已經傷兵滿營,AI 成身傷晒,仲可以頭場贏到湖人

好慶幸當年有睇到呢個 playoff series
唔鐘意lbj但無可否認個一年嘅lbj交出嚟嘅表現可能係放成個nba歷史到數一數二嘅水平
Jr
16年 Last 兩分鐘,睇騎打柒73勇,仲要同兩個Fd走堂響房一齊睇真係叫到傻咗,咁都贏得返
仲單核 吹左好多年
無錯的確係勁但kidd個啲唔係普通
勇黑鳩雷霆又唔講
Bosh tip俾Raygun final絕殺
16 finals kyrie 關鍵三分
19 宇宙勇終於輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞