(公屋冇自己房)廿歲女連換衫嘅空間都冇

795 回覆
2883 Like 148 Dislike

長期置頂

我都覺得係舊樓啊
但係舊樓派出嚟,成日俾人彈鐘
所以房署為咗氹你哋要,通常都會派大啲
所以基本上唔會又舊又細的
個email同以前有咩分別?
老豆殘廢,老母弱智大陸人,之前連鐵皮屋都未上到但唔知點解覺得有能力養2件。

終於排到上舊公屋,啲設計奇奇怪怪,屋冇窗冇廁所冇廚房,廁所原來每間屋都有我都係大學去到人哋屋企先知。
同兩個細佬share同一間屋,屋已經細唔知點解仲要整個大衣櫃間屋冇咗四分三位,另外擺到張碌架床同張枱。因為屋冇窗,我瞓下格床,長期陰暗冇陽光。兩個細佬瞓上格,要兩個一齊踩我張床再踩枱先上到去。我係張枱做嘢,佢地上上落落踩地下踩枱踩我張床,污糟唔再講,好影響我做野。兩個細佬都出黎做野,我四十歲仲要迫埋同一間屋,我永遠唔可以企係到換衫,因為換衫空間得我張下格床,有時仲要驚兩個細佬會睇到,又要驚老豆成日無啦啦過黎。咁我都明兩個細佬咁大個人冇廁所打飛機都好慘所以就同弱智老母傾,佢唔覺得有問題跟住又鬧交,過一陣同佢啲師奶傾完先覺得我有道理,永遠都係人哋講嘅嘢先啱,但態度照舊,一句冇能力就算,咁點解生嗰陣又唔會諗到自己冇能力。

公屋摺枱摺凳摺門鐵飯兜有齊,而家變埋米奇妙妙曱甴屋,完全冇生活品味可言。開風扇淨係可以一部吹晒成間屋,夜晚想做自己嘢都唔得,一黎好熱,二黎一家五口迫埋一間屋冇窗好焗。

以前讀垃圾大學同學個個差唔多lv.覺得冇問題,出黎做野見識多咗,原來就算唔係私樓,最基本都會有房。以前老母睇唔起我覺得我讀書廢,老豆大聲播大陸野叫佢靜就發癲,幾多難聽嘅說話我都聽過。到我靠自己上到大學讀專科就大肆宣揚要威俾人睇。
而家我迫住一間屋,朝朝早返工要嘈到全家都要起身,夜晚幾夜瞓都要每朝俾人嘈醒,仲要俾人話咁夜瞓抵死

已經頂唔順睇緊有冇啱嘅劏房想快啲搬出去脫離呢到。

行家 我都趕緊稿, 借個位出 thx改左少少你篇稿保証大家唔會撞
宜家乜email都開得ac 大撚把pr
push
你細佬緊係情願同家姐一間房啦 邊會有問題
我情況稍微比你好少少,無私人空間會有種窒息既感覺
你老母就係生咗呢個戇鳩出嚟囉
樓主pin
公屋一定唔會當你差
現實係啲女扮下靚搵下有錢佬嫁就得
點會?
唔通yahoo gmail都開到?

長期置頂

原來係咁
大波靚女可無限次,就算50路都大把老坑爭住埋單
管人係好似好爽
實際上唔夠人用就主客逆轉慘撚過做細
& D細既有家底話走就走你管條鐵咩
你老母係咪做雞湊大你先
加油, 樓主老豆老母等緊樓主幫佢地脫貧
還好啦 樓主係女應該會快d搵到個男朋友搬出去 之後佢就可以獨佔一間房
黎我度住 有間雜貨房空咗出嚟
點解唔叫細佬自己買樓?或者娶支那婆分戶?
佢係今日早一兩個鐘註冊認證,
個會員名叫「十時十分」分分鐘係諗唔到名就用註冊時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞