Gordon Ramsay去左美國發展後變撚晒質

177 回覆
541 Like 82 Dislike
由細到大都未聽過身邊有人唔食埋菠蘿
不知幾夾,令pizza冇咁鹹

咪係囉 如果班人真係咁多年黎咁大反應 一早一大班人屌啦 其實咪又係一大班跟風撚

閣下意思係唔鐘意落菠蘿要同你講定先?

咪係囉 如果班人真係咁多年黎咁大反應 一早一大班人屌啦 其實咪又係一大班跟風撚

一早一大班人屌 人地屌完你都唔知啦
自己未聽過就覺得全世界係咁
我唔鐘意一樣野使唔使日日提住啊
咁啱有人提起自然有唔同意見
何解你唔同意就叫有主見 我同意就叫附和跟風呢
應該要掛個大牌係身話比全世界人聽我地食pizza唔落菠蘿
唔好意思我地做漏野
唔好意思我地做漏野

係架 唔日日提住嘅話
一講起班友就話人跟風架喇
由細都大都唔會食個菠蘿
點都會有正反兩面 有乜好屌
乜原來而加連個人喜好都可以比人話係跟風 on99
唔好意思我地做漏野

係架 唔日日提住嘅話
一講起班友就話人跟風架喇

鼎爺個老頭子見到菠蘿都掉頭走
又係跟風
定Gordon Ramsay 跟佢風?
由細都大都唔會食個菠蘿
點都會有正反兩面 有乜好屌
乜原來而加連個人喜好都可以比人話係跟風 on99

只要你意見咁啱同個名人一樣
你就會畀班堅持自己係清泉有主見嘅人屌你跟風架
根本唔食熟菠蘿先係主流意見
所有餸加咗菠蘿即刻低賤十倍
何來跟嗰個哥登風

唔係喎 我同啲朋友都食菠蘿喎
反而未聽過有朋友話唔食喎
佢對嘢食有要求,反應係大過普通人架啦,唔到佢standard嘅嘢,接受唔到,嘔返出嚟好正常。正如你對電影有要求,入場睇今晚打喪屍,睇睇吓中途走咗去,都好合理。但啲人跟風就真係柒嘅,對佢哋嚟講,pizza菠蘿呢啲平民嘢食,點會話難食到嘔。

唔係喎 我同啲朋友都食菠蘿喎
反而未聽過有朋友話唔食喎

成個世界得你同你啲朋友嘅話你咪啱囉
做咩大家衝出來柒
你唔鐘意菠蘿pizza咪唔鐘意lor
我有話過你錯?我係屌緊你咩?

你睇返菠蘿pizza個post
我係指個d因為gordon ramsay講嘅嘢而覺得菠蘿pizza唔好食既連登仔
然後我先開po話gordon ramsay變晒質唔可信
唔應該盲目跟風

雖然我有講點解屌菠蘿pizza唔合理
但你鍾唔鍾意食菠蘿pizza關我撚事咩

終於有人講Ramsay係廢
不嬲都覺得佢係做戲多過煮
係佢係識煮 但勁一定稱唔上
之前睇佢fillet條salmon 大嘥到pk
煮嘢嗰陣個身un到好似急尿到賴咁
而且佢旗下嘅餐廳都好普通
同樣係英國名廚 Heston Blumenthal屌打Ramsay
人地對成個廚藝界都有貢獻
做節目唔係以屌人為主題
而係將food chemistry大眾化
有營養有內容
btw 我做緊嗰度有兩個Scottish
Ramsay鄉下都係Scotland
佢地識佢細佬 打heroine打到痴痴地
咁你諗下點解gordon咁失控?
菠蘿pizza好似有意大利人屌

利申:有冇菠蘿都ok

意大利佬對食物真係好固執
到今時今日都仲未有Starbucks插到旗
M記都畀localist反緊
上年世界第嗰位Massimo都要用幾年時間啲意大利佬先接受佢
估唔到依家先會拗PIZZA放唔放菠蘿囉

以前上9GAG 已經見識過D意粉佬有幾煩

每次有人PO PIZZA 相,唔夠正宗1定屌

仲要久唔久出PO 屌下人唔食正宗PIZZA

上年世界第一嗰位Massimo都要用幾年時間啲意大利佬先接受佢

上年世界第嗰位Massimo都要用幾年時間啲意大利佬先接受佢

唔傳統係好難立足,睇過chef's table有集就係講個意粉佬點樣成功創新
遲唔講早唔講

GR 一講就突然身邊個個日日講"從來唔鐘意/唔食"

on99

上年世界第一嗰位Massimo都要用幾年時間啲意大利佬先接受佢

唔傳統係好難立足,睇過chef's table有集就係講個意粉佬點樣成功創新

應該就係講緊massimo
畀critics圍插
意大利同日本好似
以堅守傳統見稱
而且去到當地食嘢
有7成機會入到高質平民餐廳
但一樣都係唔識英文
遲唔講早唔講

GR 一講就突然身邊個個日日講"從來唔鐘意/唔食"

on99

有人起個頭出嚟討論啫 話題不嬲都係咁行架啦

應該就係講緊massimo
畀critics圍插

係,我唔記得左佢個名
至於有樓上問點解 Gordon Ramsay 變質

好多年前由channel 4做kitchen nightmare 同 f word已經有留意佢,英國節目好平實,好有資訊性,真係學到野

之後去美國做 hell's kitchen,初期係搞笑又幾好睇嘅,但到有youtube channel (其實係翻炒舊野), master chef,直到近年又上talk show,又推自己仔女上鏡,又試過guest host talk show搞d 唔好笑爛gag,又客串youtube 唔同channel.......

完全係同初期兩回事,為搞笑/節目效果已格硬誇張,有時為屌而屌,又為爆粗而爆粗,有時講嘅野根本為節目氣氛而誇大/失實

但無奈班連燈仔當神咁拜,當佢講嘅野係真理,完全無經自己大腦分析

我無話佢廢,我食過佢係倫敦 chelsea 嘅gordon ramsay,絕對係一流好食
佢d教學片絕對有用,我都學到好多野

但正如有段片佢食菠蘿pizza之後嘔,大佬佢kitchen nightmare食難食野都唔會嘔到咁誇啦下話 之後隔離post有人就話gordon講過所以要跟...咁唔係跟風係乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞