Gordon Ramsay去左美國發展後變撚晒質

177 回覆
541 Like 82 Dislike
隔離post有人屌菠蘿pizza
屌pizza有菠蘿 就好似 屌加州卷一樣
明明加州卷都唔係sushi但比人叫係sushi
但幾時見過日本人屌?
Pizza 加菠蘿當然唔係正宗pizza
但不至於要話係錯唔應該加?
覺得好食咪得lor

最on9係有班盲目連登仔盲信gordon ramsay
佢講乜就要信到十足十
佢去左美國發展後變撚晒質
跟本係變咗藝人多過chef

有段youtube 片Gordon Ramsay食有菠蘿pizza食到嘔
On99 洗唔洗咁誇張 痴撚線

唔係話佢煮野食唔勁
但如果你連 覺得係咪好食都唔知
人地話唔好食就盲目跟風
咁你話你有幾垃圾
至憎跟風撚
不服來辯
有班垃圾負完評又唔留言
無撚用
兩樣都係垃圾
會唔會佢身體唔受得菠蘿咋😅
跟本係變咗藝人多過chef

呢句不能同意更多
雖然我都係由第一季HK先識佢
人地嘔都唔撚比 比你話誇張
莫需有
利申鐘意菠蘿pizza
菠蘿pizza好似有意大利人屌

利申:有冇菠蘿都ok
marco pierre 講過啦
一個廚 上電視仲多過係廚房

Marco Pierre white係真正嘅神
佢嘅食譜簡單得黎正
其實菠蘿同pizza真係唔係好夾

因為菠蘿本身個味太搶 蓋過晒其他味
尤其大部分pizza都係番茄醬base
突然再加個勁酸勁甜嘅元素完全冇必要
但佢地只會話你不願面對
係我未知有gordon ramsay呢個人個陣 已經唔會咁食
鹹加甜根本好多人都唔鍾意
係我未知有gordon ramsay呢個人個陣 已經唔會咁食

其實小至甜品,大至正餐都好多甜加鹹嘅元素
好似朱古力咁 唔落鹽唔會好味
但菠蘿嘅問題係太喧賓奪主

佢嘅食譜簡單得黎正

marco都唔好得去邊la 幫濃湯寶賣廣告賣到連煎塊new york steak都要落濃湯寶

其實小至甜品,大至正餐都好多甜加鹹嘅元素
好似朱古力咁 唔落鹽唔會好味
但菠蘿嘅問題係太喧賓奪主

鬼唔知有好多 咕嚕肉 糖醋麵就係啦
但唔係個個combination都咁多人受
樓主無理由咁就話人跟gordon

佢嘅食譜簡單得黎正

marco都唔好得去邊la 幫濃湯寶賣廣告賣到連煎塊new york steak都要落濃湯寶

又係屌幫濃湯寶買廣告
你唔悶我都聽到厭
大佬啊 你係屋企都唔會下下用最新鮮最天然嘅野啦 都會用下雞粉啦下話
宜家sell入屋 又俾人話唔pro
同埋落雞粉個類產品就唔好食架啦咩

因為菠蘿本身個味太搶 蓋過晒其他味
尤其大部分pizza都係番茄醬base
突然再加個勁酸勁甜嘅元素完全冇必要
但佢地只會話你不願面對

番茄醬base個味太搶 蓋過晒其他味
小啲番茄醬 落啲清新開胃又酸又甜嘅菠蘿
將傳統勁酸嘅番茄醬base pizza昇華去另一個新境界
不過佢地只會話你不願面對

On9好撚風趣啊
你究竟有冇食過pizza?

但鹹加甜都好多人都鍾意

你鍾意咪鍾意 又唔係話你pizza搭菠蘿錯
個人口味咋嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞