Gordon Ramsay去左美國發展後變撚晒質

177 回覆
541 Like 82 Dislike
會唔會佢身體唔受得菠蘿咋😅

唔受得菠蘿又要食 之後仲要噁返出黎 你話唔係做戲搵鬼信

http://hk.ulifestyle.com.hk/topic/detail.html?id=ABFGD1owBwxZEANp

做戲都起碼做到善事
關乜撚野事? 本身落菠蘿係pizza就唔好食 大部份pizza咁薄 好難容納到菠蘿既水份 沖淡哂

本身好鍾意食菠蘿 但接受唔到熱食

熱食令菠蘿變更甜更酸更多水

放係比較乾&薄既pizza上面 一咬 啲水多到洗走哂個口既pizza 味 就連芝士咁濃既咸香味 都沖得走 多水得太過份 甜得好怪

唯一一個情況會覺得加菠蘿ok
係pizza hut 既厚批 厚到足以吸收返啲水份 比較平衡

btw 係咪得美國既pizza 鍾意整厚? 我覺得pizza hut 既厚批似麵包多於pizza 當麵包食都幾好味
菠蘿加pizza喺垃圾
我係菠蘿放喺任何熱食都唔會掂
關乜撚野事? 本身落菠蘿係pizza就唔好食 大部份pizza咁薄 好難容納到菠蘿既水份 沖淡哂

本身好鍾意食菠蘿 但接受唔到熱食

熱食令菠蘿變更甜更酸更多水

放係比較乾&薄既pizza上面 一咬 啲水多到洗走哂個口既pizza 味 就連芝士咁濃既咸香味 都沖得走 多水得太過份 甜得好怪

唯一一個情況會覺得加菠蘿ok
係pizza hut 既厚批 厚到足以吸收返啲水份 比較平衡

btw 係咪得美國既pizza 鍾意整厚? 我覺得pizza hut 既厚批似麵包多於pizza 當麵包食都幾好味

厚批夾菠蘿千島醬
由細到大都未聽過身邊有人唔食埋菠蘿
不知幾夾,令pizza冇咁鹹
會唔會佢身體唔受得菠蘿咋😅

唔受得菠蘿又要食 之後仲要噁返出黎 你話唔係做戲搵鬼信

http://hk.ulifestyle.com.hk/topic/detail.html?id=ABFGD1owBwxZEANp

做戲都起碼做到善事

唔中意食既野真係會想嘔 有咩問題
我食西芹 洋蔥都頂唔順陣味 吞唔到落肚
陣味會搞到想嘔
有fd做酒店廚
佢有個外國大佬都係好撚勁嗰d
佢地都有講Gordon ramsay已經唔係廚師 只係演員
而有好多傻西都信哂佢講嘢
其實大家係咪搞錯重點

菠蘿pizza我係指有人用gordon ramsay做論點
Gordon話過唔應該有菠蘿 所以有人盲目附和
但連自己覺得咩係好食都唔知
簡單講 就係無主見

出post我係想講你even用gordon ramsay做例子
我覺得gordon ramsay講野已經無説服力
因為佢變晒質
由星級chef 變左藝人 為節目效果而誇大反應

所以
着眼點唔係菠蘿pizza好唔好食/應唔應該存在
而係大家唔好盲目跟gordon ramsay講野
其實大家係咪搞錯重點

菠蘿pizza我係指有人用gordon ramsay做論點
Gordon話過唔應該有菠蘿 所以有人盲目附和
但連自己覺得咩係好食都唔知
簡單講 就係無主見

出post我係想講你even用gordon ramsay做例子
我覺得gordon ramsay講野已經無説服力
因為佢變晒質
由星級chef 變左藝人 為節目效果而誇大反應

所以
着眼點唔係菠蘿pizza好唔好食/應唔應該存在
而係大家唔好盲目跟gordon ramsay講野

變質係論點
論據呢?
大佬啊 我地話菠蘿唔掂就客觀分析晒被無視
你地講句變質,口味就大撚晒
低質討論
有fd做酒店廚

好撚酸
冇錯跟佢做咩 就覺得係岩哂 跟風到...
鐘意食菠蘿
菠蘿PIZZA俾狗屌啦
如果樓主睇晒comment都仲認為話菠蘿唔啱pizza係跟風
咁一係你有眼疾 一係你理解能力有問題
我唔鐘意有菠蘿關gordon撚事咩
老實講樓豬你真係覺得口味依啲野都要跟風?
我又真係想睇下有冇邊個聽完某某講野後口味劇變
佢係節目講之前一早有好多人討論緊pizza應唔應該有菠蘿。

樓豬講菠蘿件事話人跟風根本係因果倒置哂,
個時序應該係:
網友討論->有人問佢點睇->回應
做咩大家衝出來柒
你唔鐘意菠蘿pizza咪唔鐘意lor
我有話過你錯?我係屌緊你咩?

你睇返菠蘿pizza個post
我係指個d因為gordon ramsay講嘅嘢而覺得菠蘿pizza唔好食既連登仔
然後我先開po話gordon ramsay變晒質唔可信
唔應該盲目跟風

雖然我有講點解屌菠蘿pizza唔合理
但你鍾唔鍾意食菠蘿pizza關我撚事咩
佢不嬲都係藝人黎啦 唔係邊會日日叫人fuck off

不嬲係外國都有笑話係話激死意大利人嘅方法係係pizza上面加菠蘿
樓豬就講到好似gordon係第一個人帶起咁
有fd做酒店廚

睇下連登都唔少 好多跟風撚又唔撚敢認
口味唔同喇
亞洲人會食內臟,又鐘意食酸酸甜甜種味
但歐洲人同美洲人唔慣食呢味
由細到大都未聽過身邊有人唔食埋菠蘿
不知幾夾,令pizza冇咁鹹

咪係囉 如果班人真係咁多年黎咁大反應 一早一大班人屌啦 其實咪又係一大班跟風撚
口味唔同喇
亞洲人會食內臟,又鐘意食酸酸甜甜種味
但歐洲人同美洲人唔慣食呢味

大把外國人鍾意食酸甜野
菠蘿pizza好似有意大利人屌

利申:有冇菠蘿都ok

Yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞