好安全?英國晨跑被3名黑衣人搶手機 傅珮嘉情緒爆發 呆住 想追 急哭:慶幸自己人沒事

315 回覆
26 Like 91 Dislike

出嚟講下野
解釋啲乜
可以講到8字真言已經足夠
香港俾人斬嗰陣又唔見你地咁講
個個喺度講美麗新香港

歐美大把nigga 打劫爆格嗰陣, 就喺度話好平常
支那狗解釋下隔離gif post?
其實偷野係英國好小事,係佢放大左黎講
我仲好記得連登有人話香港社會太多問題,唔想面對
移左英國之後開心左好多 唔需要再煩咁多

個陣英國醫護罷緊工
香港早兩三年有冇咁多人畀人斬先,隔幾日就一單喎
新聞報乜 比你知 你咪睇到乜囉
前個排日日浮屍呀
宜家無 係咪就等於無浮屍
香港治安差咗就大家都知, 但講真唔計點錯相, 9成俾人斬嘅都係黑社會
平民有幾可有人斬?

但英國, 尤其係london 班黑鬼有幾猖狂你知唔知
賣樓過去咪舒服囉 因為唔關佢事
新聞報得多 你就以為個排特別多
唔報就當無發生
整體數字傷人 係十年新低
反而詐騙 先係新高 你又知唔知
去到英國做英豬就得
留港做港豬就唔得
英國有民主自由
啱呀,所以喺香港俾人偷野搶野都唔一定上報紙
咁事實就係人少嘅地方就易有危險,邊個國家都係架啦,除非嗰度根本冇人住架啫
兩名賊人為劫手提電話出鎅刀襲擊!今日下午3時許,據悉一名身穿西裝的男子於干諾道西118號一商業大廈開會離開,怎料,甫走出大廈便立即被兩名男賊人襲擊,其中一人更用鎅刀施襲,並搶去其iPhone 13手提電話,得手後隨即逃去無蹤,其他人途經見狀立即報警。

警方和救護員接報後到場,西裝男子的背部和臀部受傷,當中背脊有一道約20厘米傷口,清醒在救護車接受初步治理,隨後送往瑪麗醫院檢查,警方在場調查案件
女皇死有得哭喪
畀人打劫有咩問題?
但有啲野
係有差別就有差別
你唔會話日本都有機會比人打刧所以同歐洲係無分別
講治安香港點比都好過英國n倍
唔止英國
成個歐洲都係添
吉卜賽人嗰啲都好癲架
每個地方都實有治安漏洞
喺香港半夜三更一個人一定會安全咩
半夜條街有時都會有啲奇奇怪怪嘅人遊蕩
咁要有基本安全意識都好應該啫
邊個國家都係架啦
日本一定無事
CLS
至少半夜喺香港唔會驚俾人老笠 要提心吊膽
拎部iPhone出嚟睇咁都要驚
法國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞