好安全?英國晨跑被3名黑衣人搶手機 傅珮嘉情緒爆發 呆住 想追 急哭:慶幸自己人沒事

315 回覆
26 Like 91 Dislike
講真,香港夜晚出街都唔覺危險。
香港地好人好姐無得罪人無同黑底有關係都應該好安全。

預左比幻想移民肉身在港既撚樣屌。
散曬水
師兄,唔知你幾時去過屯門,但我覺得屯門安全過市區大部分地方
長沙灣商場發生當街搶劫案。下午3時許,現場消息稱一名男子在海麗商場地下滙豐櫃員機提款8000元,成功取款後擬離開,突遭一名身型肥胖、穿短衫短褲的男賊人當場搶走,並沿商場深旺道出口狂奔。

據現場保安表示,早上當值的男看更聞事主大嗌「搶嘢呀!」立即尾隨肥賊追出,其間疑賊人慌不擇路,加上不熟悉當區地形,他先右轉入海麗街,見後有追兵,再右轉入橫巷遁另一出口折返入商場,其時男保安已馳至,肥賊見狀拋下8千元現金求饒「放過我啦!」最終被接報到場的多名警員及男保安合力制服在地,事主被搶去現金幸保不失。警方接報拘捕該名身型肥胖的賊人,鎖上手銬帶上警車,正向男事主及保安問話了解案發詳情。
長沙灣商場發生當街搶劫案。下午3時許,現場消息稱一名男子在海麗商場地下滙豐櫃員機提款8000元,成功取款後擬離開,突遭一名身型肥胖、穿短衫短褲的男賊人當場搶走,並沿商場深旺道出口狂奔。

據現場保安表示,早上當值的男看更聞事主大嗌「搶嘢呀!」立即尾隨肥賊追出,其間疑賊人慌不擇路,加上不熟悉當區地形,他先右轉入海麗街,見後有追兵,再右轉入橫巷遁另一出口折返入商場,其時男保安已馳至,肥賊見狀拋下8千元現金求饒「放過我啦!」最終被接報到場的多名警員及男保安合力制服在地,事主被搶去現金幸保不失。警方接報拘捕該名身型肥胖的賊人,鎖上手銬帶上警車,正向男事主及保安問話了解案發詳情。
哦原來喺外國唔可以自由自在咁行,出入要保鏢,都唔肯返黎自己屋企
你咪其中一件傻鳩囉
你收皮啦
無論你點樣比 拎晒所有犯罪數據黎比
我好肯定你唔會得出到香港危險過倫敦呢個結論
倫敦治安差根本連英國人都成日講 你條五英鎊真係好撚柒煩
that guy is totally triggered
好彩個閪無事
是 投票最緊要 人命錢財皆身外物也
19年前. 喺旺角買位"表演"嗰班. 真係仲衰撚過乞衣
呢3年街頭表演嗰啲叫正常啲. 不過又開始唔正常
我直程喺英國機場遇過五蚊哥,你唔畀錢佢就屌你老母
真係連本地人都屌嘅嘢,你班友就唔好同英國粉飾啦
英國治安差係歸究好多因素,唔代表讚緊香港班監守自盜嘅黑警架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞