好安全?英國晨跑被3名黑衣人搶手機 傅珮嘉情緒爆發 呆住 想追 急哭:慶幸自己人沒事

315 回覆
26 Like 91 Dislike
想移嘅快啲移啦香港仲係好多人

而家直情冇乜聽人講移民英國
你明唔明咩叫香港人移英唔會住閪區?

你住跑馬地,屯門晚晚偷車搶嘢都唔關你喺跑馬地生活嘅事㗎,
佢係天水圍 深水埗 個嗰鐘數 一個人跑
都會咁
你條死19垃圾潛咗水呀定去咗打劫呀
啲傻閪黃真係好撚on9 乜柒都5毛pr
真 外國係天堂
真 香港日日斬人
英國從來斬未發生過!
連登啲黃絲仲霸道過共產黨啦 好彩佢地冇權渣
習慣咗香港既安全 去到外國真係唔得
香港幾多點、無論邊到 成身金鏈名牌都唔洗擔心安全問題 自己一個行山去荒山野嶺都仲得
香港大撚把人晨跑啦 on9

以前凌晨3-4點出街都唔驚啦 以前香港出名不夜城
講到深水埗好危險咁
同外國比根本不值一提
深水埗夜晚根本大撚把人 周街都係人係到食宵夜 飲酒玩到半夜三更 人口密度咁頭想犯案都有D難度
真 身邊有撈果班移民撚去到英國冇個敢戴出街
係香港果時去買餸行山都會照戴
人無事咪偷笑囉
倫敦成日網上俾人笑行街俾人插幾刀,你估無原因
因為知道分享會變咗俾燃料黨媒唱衰英國或招惹批鬥
除左金茂坪
其他幾夜都冇問題
咁仲慘
原來生活唔順利係唔講得既
真係鄧先前有人搵唔到工 比大班人屌佢五毛PR慘
估唔到 加拿大仲危險過英國

香港移民男多倫多遭8未成年少女刺殺 為助友遇害 遺年邁母親

加拿大早前發生少女童黨在街頭殺人案,當地警方證實,死者為59歲的無家者Ken Lee(譯音姓李),他是香港移民,去年12月18日被8名少女襲擊圍毆用刀刺傷,最終慘死。事發時,該群少女正偷Ken Lee的朋友的酒,他為了幫朋友才遇害。其家屬日前於籌款平台Gofundme籌集5萬加元(約29萬港元)以應付殮葬費及法律費用,並透露Ken Lee是遭遇變故才離家出走,一家人都在等他回家,而他仍有一位年邁母親要照顧,現在白頭人送黑頭人,境況可憐。截至1月13日晚上11時許最新數字顯示,開始籌款2天後已獲得逾4.8萬加元(約22.5萬港元)捐款,相信很快籌得5萬加元目標額。
香港一街刀手,大家都知香港好安全。
冇辦法
要怪就怪黨媒及在港藍絲
其實佢哋再繼續借題發揮唱衰移民
敢分享移民經歷嘅人只會愈來愈少
寧願滯留在此處
香港直頭大刀會,d 狗又捉唔到人
幾紅都好,有無日日黑社會仇殺?

同埋香港人咪就係聚晒喺綠色嘅Kingston,Sutton,囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞