[Hunnies]Fifty Fifty 有無人有留意下

704 回覆
56 Like 42 Dislike
成件事聽落好怪
團員唔會唔知佢哋本身唔紅
出道都未一年就全隊跟製作人走 搵埋律師
即係對代表同間公司咩感情都冇
咁就真係好奇個代表除咗賣車賣錶之外
有冇實際為訓練個團做過啲咩?
做pr嘅話點解唔講多啲自己點委屈法?
個人覺得 即使做過少少為團隊著想嘅安排
都唔會咁快玩到要打官司解約
連老母棺材本都拎埋出嚟,出道七個月使咗四千幾萬,零收益,唯一大爆嘅音源比pd呃鳩咗,吸乾吸淨老闆啲血就執包袱走人
今次呢單嘢真係史詩級詐騙
如果最後攬炒老闆可以賣個故仔出去拍戲,精彩過電影
而家係製作人同成員仲有成員屋企人聯手詐騙 老闆連阿媽既棺材本都拎埋出黎 老闆真心慘
而家係製作人同成員仲有成員屋企人聯手詐騙 老闆連阿媽既棺材本都拎埋出黎 老闆真心慘
感覺本身個構成就好奇怪 話個ceo掛名都得
個團名商標都俾果四條女及其父母偷偷搶咗去註冊呀(提告前註冊)
代表依家得返段錄音同債務(首歌版權都俾人搶埋)

[閒聊] FIFTY FIFTY成員疑似另外申請註冊團名商 - 看板 KoreaStar - 批踢踢實業坊
https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1688555326.A.20C.html
真呀
有本事咪直接吸引外資肯搵佢哋係外國代言拍廣告巡演囉
簽咗約唔想撈就正正經經賠足錢先好走
安PD直情開到口話班女見到老闆會好大壓力唔撚比老闆見佢哋
老母親為了提之前存的9千萬去了銀行

銀行職員看到說要一次提9千萬之後,一直詢問是不是遇到電話詐騙。

雖然旁邊的全代表也跟一起到銀行,但職員問確實是自己小兒子嗎...一直懷疑

聽到職員的詢問,全代表覺得沒臉面對自己的媽媽,所以流下了眼淚。

因此對這件事件的背叛感更深

韓評

1. 這麼懇切的培養了孩子..真的是人嗎?

2. 真的好心痛啊

3. 這比電話詐騙還過分,讓他們把80億都吐出來,真的是TTTT

4. 真的是歷代級的跑跑

5. 越聽越覺得所屬社代表很可憐TTTT不管是贏了還是輸了都會留下傷痕

------------------------------------------------------------
全代表(仲要係小兒子)都成60歲
佢老母起碼80歲+
初初我都以為係單純類似轉工 我無記錯嘅話係手術消息爆出前已經諗定告想解約 即係有機會知情之餘仲隨時有份參與

總知成件事真係幾複雜 日日唔同料
一定知情啦啦
父母識得係係提告前搶先註冊商標版權
連韓國演藝人協會都表明支持A社
分分鐘件事完咗四條女都會繼續俾韓國電視台封殺
有錢宣傳都唔知有冇打歌舞台出到

明明佢哋起點仲好過人哋大公司團體
NJ都係5人得2間房
佢哋竟然可以江南區4人3房2浴
依家最想睇呢四條女仆街

得罪講 咁都俾人呃到真係唔抵可憐
冇貨睇都肯課金仲要講到全部家檔all in
神奇嘅係咁都有金主肯出價200億俾佢
製作冇參與過 女又冇見過 團都未算紅過 究竟為咩糾纏?拎200億認真啲重頭開始啦
但老細仆街左先
直接去美國出道啦,韓國邊到仲有機會比佢地

當你幾年後洗白,下一代又上位

仲要再犯小小錯都會比人翻舊帳
佢哋去到咁盡,都冇諗過喺韓國發展㗎喇
你係咪搞錯咗
拎200億條友係製作人,老闆一個崩都冇得分
所以成件事係史詩式騙局

製作人扮公司老闆同華納deal咗個200億合約
然後叫成員註冊組合名同藝名
再去法庭起訴公司老闆瀆職要求無條件解約
咁佢就可以吞晒200億又唔使賠違約金比老闆
件事穿崩係華納打電話去公司講簽約嘅事,老闆先知華納要搶人,同一時間成員去咗法證起訴
不過我唔會跟車太貼
因為衣家絕大部分料都係CEO片面之詞
作為有錢佬多數唔係善男信女,如果唔係理虧其實無需要拎傳媒話語權
so far佢咁多段故差唔多全部都對個團/四條女有負面影響,如果佢真係關心自己個投資係無咩理由咁樣主動唱衰佢地搞到無彎轉,最起碼要枱底傾

而四條女個角度個反應亦唔合理,明明只係紅歌唔紅人,理論上無論CEO定PD呢兩面有咩安排唔啱心水都應該忍,最緊要係順利拎曝光率,尤其係呢兩日爆嗰d Nike 三星 大神節目呢d機會
就算班女細唔識諗,佢地老豆老母都會識
就算俾PD佬慫恿都唔會做到四家人都說服到去合作
仲要講緊(跟據Dispatch篇野)當然揀人係CEO親身揀

所以成件事以CEO呢個版本去睇係無咩sense,一定仲有內情
唔係講緊隻歌似,而係講真直接買權
D社講埋三條友個名,係瑞典人名
當然唔排除佢地都有抄襲可能

https://www.allkpop.com/article/2023/07/dispatch-breaks-down-the-relationship-between-fifty-fifty-jeon-hong-joon-of-attrakt-ahn-sung-il-of-the-givers
In fact, "Cupid" was composed by Adam Von Mentzer, Mac Fellnder-Tsai, and Louise Udin, students at a music school in Sweden. Ahn Sung Il took this song and rearranged it to have a K-Pop quality.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞