黑人咁多年都仲係咁廢咁窮 係咪人種問題?

224 回覆
193 Like 105 Dislike
客觀睇

非洲無歐洲富有
差距仲好大

點解會咁
其實英國都有呢類問題
英國行左咁多年緊縮政策 成個社會冇晒資源咁濟
係窮區出世你既人生注定玩完
唔似香港就算你係深水埗 或者秀茂坪大 你起碼可以去正常學校 返學真係讀書 勤力d上大學或者去讀high dip 都保你人生唔會行差踏錯
民主黨班垃圾種票,不斷派福利,不斷縱容班垃圾犯罪輕判,不斷搞黑人至上主義,養到班垃圾只會燒殺搶,13%人口55%犯罪率,仲要連指出個數字都屈你racist far right
一人發達養起全家族
咪個個做窮人算
佢哋好鐘意借錢唔還
鳩估,其實都同氣候關事,歐洲凍鐘意玩火,玩玩下就玩到熱兵器,然後武力強左又去奴役非洲人,強搶非洲資源,到今日想發展,又比中國佬以借錢為名搶資源
東西非同南北非發展差好遠
即係亞洲都有日本同泰國之差

非洲係有比香港富有嘅國家

東西非個問題比中東有得比
佢哋內戰不斷,9歲攞槍上戰場都有
根據槍炮鋼鐵病菌嘅左膠學者講就係因為地理
根據國家為什麼會失敗嘅左膠學者講就係因為制度同運氣

根據全能嘅連登仔講就係因為黑人天生特別懶
尼日利亞裔嗰啲算撈得幾好

典型大種乞兒思維
估唔到香港終於出現好似你呢D腦廢症可憐虫....
BLM發起人收完捐款第一時間買間白人區豪宅遠離黑鬼 你話呢
生得太多又養唔起 = 窮
黃皮人將所有點數點哂落智商到
你都識講多同少啦
無幾個真係同黑人相處過
但好多人都玩過GTA V,入面都有探討過呢個問題
醜。
係。點解唔係狗種問題。
唔懶嘅,不過啲力用晒去屌閪啫
將智力點落碌鳩度
As of 2021, Equatorial Guinea is considered the wealthiest country in Africa per capita, with a GDP per capita of approximately $10,000. However, it's important to note that this wealth is concentrated among a small segment of the population, and many Equatoguineans still live in poverty. Other countries that are often considered among the wealthiest in Africa per capita include Seychelles, Mauritius, and Botswana.

非洲係有最富有國家 年入一萬美元咋喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞