最難既樂器係乜?

413 回覆
8 Like 269 Dislike
點解一定要係女人
你啱
Edan真係拉得好難聽 雖然我明人哋唔係全職拉琴但班鏡粉仲要吹奏人哋好勁真係好煩
坐低練都只不過係練樂器
要真係練埋marching就要練埋個走位
又要吹得好又要齊腳又要啱隊型
唔是咁易
小學回憶
你冇聽過Titanic牧童笛版咩
冇point
師兄你可能未玩過
淨係6條弦同4條弦都已經好大分別,ukulele個難度同結他係冇得比較,未計弦格多好多
只係想表達ukulele唔一定係樓主諗到咁簡單
事實ukulele係樂器上黎計,的確係算易學
淨係要同一時間睇兩行譜已經好難
而且要左右互搏,一路彈旋律一路幫自己伴奏
利申學過小提琴同鋼琴,覺得鋼琴難好多,但滿足感大D
嗩吶咁難聽主要係因為音準難到大半分人都會走走地音
對鈸 crash cymbals
叫開查查
ching 我之前都想玩bayan 但好似好貴 重 同難上手 諗住買個diatonic accordion 有冇推介? 主要想玩東歐 愛爾蘭 folk song
https://m.facebook.com/groups/accordionplayers/?ref=share&mibextid=S66gvF
入FB group問啦
我都係玩開俄佬/蘇聯歌暫時都係鳩彈 左手求其撳chord
牧童笛樂隊都玩到
https://youtu.be/BwITisbue7Y

管風琴(pipe organ)
香港學校啲牧童笛廢到仆街 點吹都走音 俾你都冇心學 垃圾教育政策
我都係,但應該係點叫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞