咪撚再吹奏跑Online

425 回覆
2143 Like 53 Dislike
戴返個頭盔先:我係上年3月嗰陣先玩返,今年2月就棄咗,可能有啲嘢講唔到咁詳細,我講嘅嘢都唔一定正確,相唔相信請自行判斷,講錯咗嘅歡迎大大力屌爆我屎眼

另外,此po唔會提及任何人名或者玩家姓名

啱啱見到個話開返跑online好唏噓個po真係笑撚咗出嚟,話咩少人玩

我依家同你講,少人玩唔係冇原因

首先隻game除咗外掛之外仲有樣叫後台,咩叫後台呢?簡單啲嚟講,入到後台嘅人基本上同官方一樣,係可以入到隻game嘅database

啫係入到後台嘅人係睇到晒玩家資料,官方睇到咩後台佬就睇到咩

雖然佢依家加咗個電話認證,要你download個垃圾app先開到ac,不過其實係有方法bypass個電話認證,點bypass唔講,捉到都係會俾人ban

同埋啲後台佬(而且啲後台佬本身都分別有幾班人,唔會知係邊派嘅後台佬做)係可以任意派裝畀人,甚至係可以del人裝,上年夏天嗰陣已經有幾個課咗幾十萬,收藏排行頭一百嘅玩家俾後台佬del裝,跟住嗰幾個玩家去同客服講,你哋估下客服答咩?我用圖答你

(Source:玩家公海)

情況就好似你俾人搶咗嘢,你去報案,跟住你得到嘅回覆係:「你自己搵返個賊,叫個賊還返啲嘢畀你囉」

--------------------------------------------
仲有就係上年嘅日蝕活動,去到7月28號嘅下午6點左右,有玩家發現喺玩活動嗰陣得到嘅貢獻點數出現異常

(最右邊嘅數字係貢點)

而依個異常又係後台佬搞出嚟嘅,戲谷唔單只反應慢到要幾粒鐘之後先熄ser,仲有啲負咗貢點嘅玩家係要等足幾個禮拜佢哋啲貢點先回復正常

貢點本身係用嚟換活動金幣嘅,300點可以換1個,咁估下嗰啲成千萬貢點又喺熄ser之前換咗金幣嘅玩家下場係點?戲谷乜柒都冇做

而且個活動頻喺熄ser之後係要等到下次更新先開返,真係好撚on9
-------------------------
仲有隻game依家係有勁多支那人玩,因為本身幾個月前傳聞超級跑跑(跑online喺中国嘅ser)會再開返,所以就有一大班支那人過嚟港跑

而我哋嘅童年回憶跑online嘅科技水平都停留返喺我哋童年,去到2023年文字都係用Big5做編碼,搞到啲支那人每次講嘢都會變成咁

(除非你轉你部電腦個編碼去GB,唔係嘅話你唔會睇到佢哋講乜,但係你轉咗GB又會睇唔到正體字)

隻game個大聲公不時就會有支那人、台灣人同香港人三方混戰,一邊屌人台狗一邊屌人台獨一邊屌人港仔,隻game嘅社交環境真係好撚美好
--------------------------
仲有就係魔改嘅問題,原本韓跑絕大部分裝備都係可以無課拎,只係需要你每日都玩十個鐘先拎到

但係嚟到港跑,大部分裝備都係要課金先拎到

喺日蝕活動嗰陣,韓跑原本係有個任務叫「墮落的童話書」,玩家打晒啲任務就可以拎到一個叫「墮落的希望碎片」(下稱墮綠)嘅道具

咁墮綠可以連同其他五個墮落的乜乜碎片一齊換一個叫「阿努比斯」嘅嘢,總之就係好有收藏價值嘅裝

但係港跑唔單止收起依個活動,仲要玩家課金用310點買1個袋抽,有玩家係慘到咁樣,永遠都拎唔到件裝:
(Source:玩家公海)
--------------------

同埋仲有就係兩個月之前嘅新年活動,佢有個抽獎板系統,基本上就係要玩家用活動幣去刮板,刮到大獎就去下一層,總共有15層,每上一層仲要多一粒金幣,無課基本上係冇辦法抽到上第15層(除非你好運過開司,每嘢都㩒一下就中大獎)

嗰期大獎係一隻叫黑虎嘅寵物,基本上得觀賞價值,不過都係有啲長期課金嘅玩家課金買幣去拎

但係喺啲玩家用咗幾千點買幣之後,戲谷冇耐就話因為出咗少少錯,推出咗一個叫「黑虎轉蛋」嘅嘢,而且每日總共14日免費送30個幣,每用一個幣可以抽一次

結果就係好多玩家喺依14日入面都免費抽到原本要原本課金先拎到嘅黑虎,一個課咗金嘅玩家日日喺公海屌鳩戲谷,但最後佢嘅聲音都係俾戲谷無視咗
----------------
同埋就係最近嘅冥府公司活動,依個活動喺韓跑原本有好多裝都可以免費拎,包括兩套共八件,俗稱新紅藍火嘅裝

點知戲谷又收埋,要你課金玩一個叫「幸運秘寶大冒險」嘅垃圾抽獎機,如果你要抽齊兩套,分分鐘要成一萬點,我當3.5點等於1蚊,啫係你要用兩千幾蚊要抽得齊

而且依個濕鳩大冒險係冇補底,以前嘅勇者之塔都話有盡頭,但係你玩依嚿嘢黑起上嚟真係抽到抽破產都抽唔到,佢仲要擺埋以前勇者之塔嗰堆課金裝入去,表面上係益啲以前抽唔到嘅玩家,實際上就係又呃撚完人錢扮益人
-------------------
要數臭依隻垃圾game我仲有好多嘢可以講,見到佢係咁派點就證明佢就嚟撐唔住

但係我要好坦白咁講,依家嘅跑online已經唔係以前嘅跑online,依家嘅跑online真係好撚噁心,唔好見佢派下點就down返嚟玩,你會後悔
求其啦 不嬲都係5p on9仔先玩 呀唔係 先挽
佢隻game連「戲谷」/「官方」依啲字眼都會俾人當不雅用詞,你就知隻game有幾撚乞人憎
早排想down番嚟玩
之後就諗到冇可能跟得上進度就放棄左
玩原神仲好
唔課都玩得
你唔撚係討論就死返出去啦
你做咗正確嘅選擇
原神應該係老母生少左個腦先玩
討論緊
講緊跑Online你講原神係討論緊乜嘢?討論緊你阿媽生你嗰陣係咪將你個屎忽同個腦調轉咗?
過氣遊戲都有咁多花生食
估唔到跑都可以咁好玩
俾人del裝都可以當冇事?
咁後台佬咪大撚曬
啲後台佬佢哋本身都有課金,戲谷邊敢搞佢哋
玩私服算啦
早日執冧成為真回憶好過
過氣遊戲都有咁多花生食
估唔到跑都可以咁好玩
早日執成為真回憶好過
逼課果d「時裝」非必需品又唔太影響既 慢慢玩一樣有勁裝 玩得都幾廿歲懷舊撚兩手仲咁認真托咩
私服啲GM好親民又會日日搞活動
依隻垃圾game, 以前成日請mk 做gm仲要無王管
嗰啲課金裝唔係真係冇能力嘅時裝你課金拎完真係會有優勢過冇課金嗰啲
史來母屌得好,班撚樣9唔撚搭8,一個唔覺意成個POST 討論既方向就比呢班撚屌轉換概念換撚走左
是但啦 講兩講頂多玩一兩場就算架啦啲人

以前玩開果班人都廿幾30歲

你估佢地真係長玩番咩

吹下水圍下爐回味下姐
我係見到個po講到好慘先唔gur,搞到咁根本戲谷自己攞嚟
有冇link,想玩返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞