[PC/PS/XBOX] 臥龍(7) 刷恩寵等DLC

866 回覆
3 Like 4 Dislike
終於到第三關
換咗孫堅裝古錠刀
轉五行擺重D土,著重D裝

呢家瘋狂R1正方
好似易玩咗好多
敵人唔識絕脈
冇氣嘅懲罰唔算大 啲氣勢仲好快回返
一周目打到魔劉備
暫時覺得最難打既Boss
兩套是但啦 強化盡佢加防 你唔玩改裝換詞條堆數值 套裝啲加成基本上係廢 你插滿旗已經>>>>>>所有套裝 一周最重要嘅技得察覺敵人同旌旗
唔玩奇術嘅話五行唔想煩就平均點 想多啲血就點多少少木 土就點到重量比70%以下就得
我都啱啱拎左,但把野攻擊加乘好似係火同金
加土會唔會冇攻擊力?
有無ching 同我一樣中獎杯bug 爆左機但無跳夏候兄弟杯
有冇再打多次個任試吓
我淨返夏侯兄弟呢個副戰場未打,呢個難啲定係江東三狗賊難啲?
有個套裝係咪有個熊字?上網唔見既
打boss總會有一兩下攻擊delay 成秒,有啲難掌握個化解時機。不過整體個戰鬥系統幾爽快
其實係 一用電球就亂禁圓圈 不過隻野都好薄血
唔係呢個 係劇情杯打魔化夏候淳
你問呢2個都唔算好難 個人覺得最尾個副戰場最難 要打魔化孫堅同隻牛
一周目只卡呂布,用左幾十個虎符
後尾發覺隻抽仲易打
隻抽試第三場過左
除左吕布,其他王唔夠強無挑戰性,隻隻差唔多招,招式單一,又無咩華麗招式
反而有d妖獸仲難打
Btw單機自己打同有call武將幫拖打係兩回事既
如果無挑戰性可以試下全部唔帶武將打
遊戲設定只要連左線,玩家就可以亂入部份戰場做牙旗士官長搞q你,佢地可以衝過黎殺你,當你同電腦怪打緊,佢走黎搞你,通常好易俾佢打死(你新手裝,未熟pvp)
Pvp玩家會玩奇術,玩化解,所以要睇定唔好亂出招。
一周目用白虎裝雙戟,關羽裝青龍刀 巳輕鬆打
二周目先研究吧
搵旗真係會搵到懷疑人生
到最後又要睇攻略搵旗
製作組旗仔擺位好影響遊戲體驗
死左唔洗由頭打算係咁
但係你士氣低佢5lv 又無得升士氣 攻擊防禦都低 又無得call 人
同埋魔化孫堅難個位係佢好少放紅光技
最後打袁紹個關,搵到我爆晒粗......
打過三賤你就知,呢隻GAME技術再高都敵不過人多,只要你3個圍佢,佢就化解幾勁都玩完,所以如果反應慢其實同NPC一齊亂出招打到佢手忙腳亂好過玩後手結果等佢逐個NPC打死同你單挑
同意,陰陽12支既白虎孫堅我打左,仲難個最終boss........
有兩招紅光技,一招快速沖埋黎,一招慢速條尾插地....化解時會調節唔到快定慢,一中慢速條尾插地就9成即死,我仲要用鐵劍打,攻擊距離短到.....
但係你隊友 (如果果關強制隊友的話) 會幫手搞鳩佢 我果次就係隊友幫手搞左大半血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞