而家香港啲紋身師係咪惡撚晒?

453 回覆
1714 Like 109 Dislike
收訂金先畫圖無問題 但唔好比啲上網揾番嚟嘅圖hea我 咩大概咁樣嘅feel
唔啱feel呀屌你 比埋大量reference+我嘅idea 都可以求其hea鳩我 你收我訂係為乜?
我就係要你嘅design啊 上網抄我唔識咩?
某啲”紋身師”就係呢到抄下嗰到抄下就當係自己design
因為我係澳洲紋身 筆訂金都係section2先cum翻筆數 每個師傅做法可以唔同我唔評論

你第一嗰pt好啱 嗰師傅唔貪錢真係可以咁做 但佢貪用手段洗濕樓豬嗰頭 佢叻 樓豬醒少少就jer到佢唔做咪有得退囉 係要紋section 1嘅 仲可以紋5嗰鐘 咁一係幅圖好大佢唔鍾意嗰part好細 要人無啦啦改

第二嗰pt 訂金一定係需要嘅 嗰嗰係設計成本 正路真係唔啱講到啱先開始落手做 你做到一半要改 正如我所講圖案係有比例嘅 咁易改佢係神仙 佢唔會出現啲咁嘅顧客問題啦 佢就係功夫未夠就當自己大師 以為自己design好撚靚個個客都要受

但無可能退訂階段就係真嘅 你一開始紋左佢嘅設計 準備嘅材料姐係啲墨水同嗰槍頭都某程度上包埋入去 未傾好嘅deal係唔應該開始紋第一筆嘅ok? 有咩事想再搵同一個師傅改 以我紋身個個師傅黎講係要再比一筆訂金去搞嘅 姐係好似裝修裝柒左要師傅搞呢無一個師傅係唔加錢幫你搞嘅 get?

我呢就唔係jie仔 我只係一個好鍾意紋身哩樣嘢嘅普通人 紋嘅時候聽唔少師傅嘅故事 我就一直好持平 兩個都係柒 只係joe仔叻少少tum到樓豬入局姐
啱 傾好曬先係正常做法 樓豬上左寶貴嘅一堂
幾cute
Btw唔係復人
係覆人
紋身根本都on撚鳩
此風不可長 已檢舉佢ig
條友畫啲手板腳掌同AI有得揮
抄撚哂車,隻隻simpsons咁樣
其實你真係唔好再兜啦,見你咁俾心機帶風向知道你係Joe仔或者係佢啲朋友啦

都唔知你係咪閱讀理解零分

樓主都講到明接受咗個圖,但有部份要修改,Joe仔又同意,同意左之後,但係就話做唔到又唔退訂金呀嘛

如果係樓主唔接受,訂金呢就真係冇得退
但如果係紋身師唔做, 咁退訂金合唔合理啊?

你講到咁理直氣壯,你快啲收返幾個訂金,轉頭同個客講做唔到,跟住block9佢,死撚都唔退訂,同佢講有咩時間成本乜乜柒柒
佢住華富邨 淨係個海景都貴過你屋企800尺狗竇
變咗有雞皮膚
2000都唔肯退
睇怕佢好等錢洗
如果我係joe仔 你係咪護主犬? 受左嗰圖改咩姐 受左姐係accept嗰deal 要修改姐係唔accept 好難明咩嗰concept
嗰紋身師如果無落第一筆 無開到啲材料 無設計好嗰圖佢係應該退 幅圖仲可以唔公開再平賣出去等人接 哩個真係行規咁濟 隨時啲walkin 圖都係咁樣儲一本collection比客揀
但你做一半要退 正如上面有人解釋訂金係保障唔好有一方搞一大輪話quit嘅一筆錢黎 你係要做閪客佢咪厭你煩多要求唔做落去囉 損人1000自損500 到頭來紋左一半係身嘅樓豬先傷得最重 joe仔仲有錢收 你地仲要令joe仔有更多人睇 promote都唔洗做
我都想做joe仔咁 咁易收啲柒頭錢啊
唔退錢可以去告詐騙
呢個真, 社會垃圾呃社會垃圾嘅錢
內循環關我哋呢啲正常人撚事
唉屌 解釋訂金個個都係你黎 咁點解你會唔get
再解釋一次算
嗰賣家賣唔出嘢退訂好啱 但哩個case係嗰賣家賣左一半嗰買家食左一半唔收貨 你會唔會去餐廳食左半碟乾炒牛河話唔夠乾要退左佢/拎過碟新嘅黎? 你一開始講唔夠乾叫佢換可以 佢做唔出叫佢退可以 但你食到一半 碟嘢啲材料無左一半要人退就有啲尷囉
真心講句 保障雙方嘅 買家唔收貨可以講到掂為止 都保障賣家出左貨你唔收貨嘅成本費用
唔好同Joe仔拗啦 你點解釋佢都只會覺得自己無問題
比嗰機會我做joe仔 佢係一個好出色嘅奸商
焉知非福
條撚樣紋到咁柒
我都幾鍾意
呢個真係好唔掂,冇料到又扮L 哂藝術家性格

樓主真係好好脾氣
咁就一世陰撚公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞