香港配鏡框“千千聲”,感謝萬能淘寶 68蚊解決問題 !

453 回覆
137 Like 373 Dislike
驗光師?
ching支那出世?
依個係真
細路會短期內時間內變得極差

不過去配平嘢就得
正常用眼鏡點會無啦啦爛
新年買左副,日本藍光,暫時3個月,新ge一樣
一年後有咩問題就上黎開post唱臭佢
噴木色上去
2023年仲有人唔戴con走去戴眼鏡
成本論傻閪準備全面進場
"眼鏡暴利"
"日本/淘寶最平"
近年有啲防近視加深嘅鏡片
唔知係咪真係有數據支持
不過如果我係家長都會去試下嘅
利申:800度
係連登叫人返上去
你2019年係咪白過
block
咁準一定係石英錶,如果唔係都冇石英風暴
但係啲名牌機械錶,都可能會造工用料好好,耐用度可能講緊傳俾三、四代人都仲行到
但係手造眼鏡隻賽璐珞材料,除咗外觀,真係好似冇乜特性俾到優勢要用佢
炒到一樣咁濟添啦d 款
比人知假野有d 7
Muji有眼鏡賣
李+X 都要俾你笑 , 巴打有料
我呢10年嘅眼鏡,都係去日本配
香港hkd 3000-4000,日本hkd 1000搞掂
Jins, Zoff嗰啲咪得囉
係唔係平時唔出街
全視線鏡片本身就貴
以前細個做過地產,絕大部分樓mark up 20倍以上,最撚癲係地產代理,來貨0蚊,平均賣幾球,最貴果層賣過千萬
佢地話賣到間過千萬就賺返晒又突,其他果d淨賺

以前細個做過salon,絕大部分service mark up 幾百倍以上,最撚癲係剪髮,來貨0蚊,平均賣幾百,最貴果啲賣過千
佢地話賣到染髮電髮過千萬就賺返晒又突,其他果d淨賺

以前細個做過奶茶舖,絕大部分飲品mark up 幾百倍以上,最撚癲係奶茶,來貨幾毫,平均賣幾十,最貴果啲賣過40
佢地話賣到一杯就賺返晒啲沖劑奶精,其他果d淨賺

講咩燈油火蠟人工貴果d可以死撚開

我屋企方圓五百米最少十間眼鏡舖
仲多過7仔
原來淘寶可以買香港樓/有大陸妹上門剪頭髮/可以叫外賣奶茶?
師兄重度?
淘寶可以上網驗眼?
你自認重度?
你唔中意咪代入其他嘢囉, 嘢食電器乜都得
同埋條友係講緊成本, 你拉埋淘寶講做乜鳩呀傻閪
有冇set 瞳距?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞