香港配鏡框“千千聲”,感謝萬能淘寶 68蚊解決問題 !

453 回覆
137 Like 373 Dislike
以前去poly vision 自攜架喺果度驗眼加配鏡,唔知而家仲有冇
木紋框好柒二十年前就興過嘅
好重要喎,有冇問返店主
正一死傻閪
上次有個老細吹咩 nikon 8軸 話 副眼睛3皮野.
前排先係淘寶配咗副蔡司photo fusion 1.56 dvp 連鏡框都係千一人仔
視距點搞,唔係要即場量度?
我淘過兩次 都係同一間
比張度數紙佢 佢都問我瞳距
話要有瞳距先造到鏡片

咁事實兩副眼鏡搵佢配係睇野好舒服
瞳距驗眼份數有埋
係瞳高度唔到
https://youtu.be/8rPBxKuebeo
條片佢有講工場點預設瞳高
你邊度驗
我果份有埋瞳距
哦...我用返幾年前係上目配眼鏡嗰陣嗰張驗眼紙黎比淘寶配
因為上目張野個瞳距info 係用英文簡寫
所以我要自己google 再同淘寶眼鏡佬講嗰個數字就係瞳距
社會渣滓又無論點
好奇一問,去眼鏡舖配對Hoya鏡可以點樣喺大陸配呢?
各位師兄
我掉O左3副眼鏡
都係因為個新眼鏡白圈極之難醜
一千度近視配超薄玻璃鏡
點解個倒角永遠做好大, 白圈根本戴舊都仲係明顯
明買明賣 明碼實價又唔係屈你要
食唔起咪唔好食囉

有人買有人賣 關你撚事咩
幾時去酒店抗議飲罐可樂都要$30 ?去迪士尼話食個快餐要$100?

Omakase 又點計 淨係睇材料價錢賺到仆街
但師父手工/準備時間你又唔計?
你咁講就好似啲人叫開鎖佬開鎖
開鎖佬一分鐘搞掂收你幾舊水
之後你話人一分鐘幾舊水食水深

人地明買明賣 有人覺得個質素對得起個價錢 要你批准?

值唔值有咩好討論?
最值咪自己返屋企煮

窮撚思維死撚開啦
食唔起咪唔好食囉

幾時去酒店抗議飲罐可樂都要$30 ?去迪士尼話食個快餐要$100?

值唔值有咩好討論?
最值咪自己返屋企煮

窮撚思維死撚開啦
食唔起咪唔好食囉

值唔值有咩好討論?
最值咪自己返屋企煮

窮撚思維死撚開啦
食唔起咪唔好食囉

值唔值有咩好討論?
最值咪自己返屋企煮

窮撚思維死撚開啦
食唔起咪唔好食囉

值唔值有咩好討論?
最值咪自己返屋企煮

窮撚思維死撚開啦
請問1.9超薄玻璃有邊D牌子?
去邊度配先有得揀?
淘X 果 D RMB2000 蔡司激光MARKING防偽, 係唔係都係流野?
玻璃片因為重量問題已經好少人配啦

先唔講真定假,想問淘寶配鏡片如果有咩問題點算
我淘會買同款式3副,去眼鏡舖話爛咗鏡片,驗眼只配鏡片
鏡片一定要係香港配,

千萬不要用寶貴眼睛就鏡片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞