香港配鏡框“千千聲”,感謝萬能淘寶 68蚊解決問題 !

453 回覆
137 Like 373 Dislike
不如開埋名啦
當然得,配完度數照車個形狀塞落去之嘛
有啲人會攞名牌太陽眼鏡拆咗黑超鏡當普通眼鏡咁用
不過多數會有條款整爛你副框唔賠 同埋啲舖冇咁多肉食可能唔想做
如果你對間鋪咁冇信心,一開始就唔好幫襯佢咪得
咪Owndays
是但啦,認字特警
仆街,究竟係唔係日本品牌,我記得十幾年買要成三千幾蚊一副框,你話公廁名,你應該知答案啩

MASUNAGA中文譯為增永眼鏡,來自日本眼鏡之都本州島福井縣。增永眼鏡株式會社成立於1905年,至今已有100多年曆史,1933 年,增永眼鏡的精良做工得到日本昭和天皇的賞識,成為皇室御用眼鏡品牌 。自此以後,增永眼鏡憑藉著“日本第一眼鏡會社”的崇高地位,以及忠於傳統的經典手作賣點,成為全球眼鏡市場中最具代表性的品牌之一。

除了自身品牌,旗下還有其他品牌:

Kazuo Kawasaki:

Kazuo Kawasaki中文譯為川崎和男,是MASUNAGA的旗下品牌,現任設計師為川崎和男。
防藍光係咪無鬼用?
邊個會去淘寶買奢侈品
咁你一定慳返所以冇驗腦
係咪東門個度呀,我見FB好多人去個頭喎
去嗰D眼鏡開倉買咪算囉
淘寶貨但有得試

我都搵唔到淘寶有平嘢個框好睇D都要兩舊水,計埋都要幾舊水,仲要唔知啱唔啱
連登仔買野要最近成本價野,我個買法賣家既profit margin應該最低,但有冇錢就另一回事
淘寶配過,質素同香港差唔多,都抵Deal

之前喺Jins 配變色鏡連埋運費都係HK$900 幾,仲要係Nikon 鏡
去poly比錢詳細驗眼,再攞住張紙任你配
鬼知咩
既然大家都淘
搭車上去配咪仲好
之前配眼鏡佢話我有一隻主力眼,一邊睇嘢明顯係暗D
睇下邊啲啦,耳機果啲去官方旗艦店買,平過香港
唔講淘寶貨, 聽人講咩幾千銀個D手做眼鏡點好點正, 我到依家都唔明, D材料咪又係機啤出黎
以前細個做過XX鋪,絕大部分XX mark up 20倍以上,最撚癲係自家品牌,搵大陸廠代工,來貨幾十蚊,平均賣幾千,最貴果幅賣過萬
佢地話賣到隻過萬就成批貨賺返晒又突,其他果d淨賺

講咩燈油火蠟人工貴果d可以死撚開
廿年嚟配過五六副 Hoya 鏡,本人頗為粗用,掂,不過貴。
近年莫財最近呢副喺 Zoff 買,轉咗全線視片,都可以。
柒頭你係咪開眼鏡鋪?
定你個柒頭似配左好撚貴個d眼鏡係到起晒鋼
作為消費者不嬲會屌呢樣唔值 個樣唔值
上至上萬潮物 下至你所講既奶茶鋪
你個柒頭似做眼鏡鋪先咁撚嬲
連人地去日本買眼鏡都比你屌
唔鐘意就死撚開啦
R唔到生意好嬲
香港定日本配zoff?上面有師兄話香港係利豐
我係你就潛水算
Zoff香港係利豐,jins 背後都係支那公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞