UFC 討論區(34)- Alex 4:0 火影

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
照計剋服心魔又靚KO, 更加應該嚟個3番戰贏2-1就無人再有野講
(MMA) 1-1, (overall)1-3 咁割就OK柒
始終都係契仔
nunes pena都可以III 但石手就唔比佢rematch , 仲要明明185都無人
但支龍打石手應該好賣得,換第2個打支龍又係悶戰
咁石手都已經行咗一次快線打冠
好應該打下其他Top 5證明自己先
佢唔打帶我覺得佢會上205,下下要佢減185真係見到都辛苦
上一場一埋籠 izzy就纏鬥or走
今場 打防守反擊 直接out cold

熱血到可以拍戲
殘存亦沒路,兵敗如山倒
今日真係2022到2023最爽嘅UFC支龍跨過高牆,垃圾何希收皮,特別係何希一下lucky knee就呃咁耐飯食,根本無呢個實力,Coby又有實力,角色扮演又比足心機,但出場費何希一半都無
條友單純為左追擊黑龍
講真以佢打法係中量級都唔會生存得太耐
講得難聽點 如果佢打其他量級邊有腰帶戰打
唔係因為佢係黑龍宿敵
果陣狼王係次中屈佢咁多都無得打
Wrestling 太撚悶
依場輸埋真係退得休,緊張啲好正常
本身打完nate就到佢打belt
自己on9 178.5lbs
leon 冇嗰腳ko就係到佢打usman
leon ko完之後 ufc 279無曬意義
冇錯,所以佢係計過數,不過就係咁搞到佢神憎鬼厭
反而我覺得佢唔係會想主動挑戰個類
不過純粹係個人感覺 感覺多數係啲熱血鬥士型先會唔計勝算是但接人打
佢呢類會針對對手定個最高勝算game plan再執行到底嘅唔覺會想打啲咁大風險嘅對手
今次真係逼到佢一輸就career end 咁濟+對手算站立仲有優勢過佢 冇鬥志同放棄冇咩分別
而家打完贏咗實好hyper 返屋企幾日冷靜完有得揀梗係唔打石手佬仲要今場都唔係由頭dominate到落尾
其實我覺得好多人係呢啲情況下(講緊佢哋round1)根本就唔會肯接嗰場

Alex打得嗰幾場
前5都未打過
要求佢打多一兩個先打冠軍都完全講得過 而且佢自己本身就有叫座力 完全可以同Dana討價還價

但佢話接就接 冇投訴Alex有冇資格

Game plan還game plan
覺得佢係幾有鬥心
當初清掃完中量級仲升重挑戰
就呢點已經屌打goat(自稱)鷹先
佢覺得大機會贏就話接啫
而家即刻再打多場又唔係贏硬
雖然1:1 但勝在最近個場係贏仲要贏得咁靚 叫做報仇成功
izzy最如意算盤應該係等多1-2年等alex 年紀大狀態落返啲再黎個3番 2:1
即刻重賽就應該不了
白狗實有係背後比壓力啦支龍一個定唔會係主動接
袋鼠打支龍3番
有比壓力唔代表要接
火影算好賣得ppv
佢要企硬要求Alex打多一兩場先在情在理都完全講得過
標題柒到
反而佢接呢2場我都覺得賽前預測黎講make sense 喎
升重雙冠 一黎輸咗對佢legacy都冇咩影響 但贏咗創造歷史 二黎一定賣得 三黎 Jan 個陣都唔算好有統治力嘅champ 係有啲機贏
而alex一番 middleweight個陣都真係冇咩選手好揀 如果sean strickland贏咗石手佬都應該會同izzy打 唔算好唔make sense
alex 一番賽前izzy覺得自己有把握都唔出奇 始終mma自己經驗豐富多咁多 kickboxing二番其實izzy都係贏緊 (俾人ko之前)
我個人感覺 唔係想discredit佢佢呢次絕景備戰個心態同game plan execution真係有料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞