UFC 討論區(34)- Alex 4:0 火影

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
205 izzy死梗
Izzy 今場戰術成功
R1都見到低掃少左好多(可能因為上場Alex check得太靚,差唔多下下都check
最尾果下counter,係籠邊食左Alex一下leg kick就果斷雙手護頭,呢下感覺都係gameplan嘅其中一環
平時izzy都係搖閃再搵機會走佬居多
我對補刀嘅定義係ref 停之後繼續偷雞打多幾拳 可能大家定義唔同
果d唔係叫補刀,係叫犯規
支龍果下真係搏贏左,搏唔贏就好大機會比Alex 拳頭雨打暈
唔同佢博了
佢round 1有腳踢得好靚 扮踢body勁快轉踢頭
但係支龍對手好似擋晒 護頭護得幾好真係會暈咩
反而佢反擊打唔中俾石手打暈好似大機啲(冇再護頭)
我又唔覺得佢怕挑戰
老老實實講佢幾有鬥志
黑龍之後慶祝仲係度跳舞,對腳根本就無問題/仲未有問題
Pereira團隊明明戰術好成功,但Pereira自己上晒當,比黑龍呃晒
今場拳商輸晒俾黑龍

不過黑龍勝戰到自己心魔都好既,呢一場絕對係佢人生中最重要既比賽
沒有之一,如果輸埋應該會一沉不起,黑龍今鋪都算勵志
咁又未必
打贏咗一生之敵
仲要贏得咁靚
啲腎上腺素上嚟咩痛都冇感覺啦
贏足三次,俾大部分人都會覺得食硬
有少少睇低對手
真,R1 R2都食左唔少body short(啪啪聲果隻),Alex d低掃效果都出黎
呢下把握唔到的話,磨落去唔比Alex KO, decision 都大機會會輸
黑龍防石手佬隻左手焗住用純反架拍左手,係咁食clad kick,一換正架Alex隻左手就嚟料。只不過黑龍反擊真係太撚癲,一個空隙咁嘅角度都中正下巴
果下去追擊都正路,但真係冇人估到支龍counter得咁快咁準
同意,磨除非佢小鷹上身, 唔係點都輸,後期是但中石手佬一拳就88,同上次一樣
加上今次石手佬擺明廢腿減你黑龍移動力再屈重拳
如果黑龍拖應該結果同上次一樣
贏唔多場冠軍賽支龍最hyper係呢場
再睇翻嗰拳反擊仲靚過打五星嗰頭仰後ko,比人壓住仲打到Ko 好撚癲
殘血暴擊反殺
左腳已廢之下打得咁撚靚真係好型
佢ko 五星同Costa嗰陣
基本上場面上都係佔優
靠手長同身法poke到人哋頂唔住上嚟送頭
呢次就係係絕地反擊
佩卡超唔知仲肯唔肯減磅打3番定上輕重算
睇準佢出超必左鈎嗰下就打埋去似足SF3反殺

https://youtu.be/JzS96auqau0
"Now he's got to do the hard yards": Israel Adesanya has no intention of giving Alex Pereira an immediate trilogy bout.
割禾青都合理,今場差啲死
白狗都暗示唔會有三番
同埋話Pereira好大機會升205
咁黑龍係中量級真係冇乜人打
直接打Hill搏雙冠好過
風格上有得打下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞