[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(13) | 鋼鐵洪流 | 闇與火之子-混沌矮人登場

331 回覆
7 Like 0 Dislike
打算入坑,玩過三國同羅馬1,2
如果未玩過Warhammer系列,係咪直接買3就得?
係 啱再入1 2+dlc
唔該巴打
係xgp玩左陣3既教學 除左郁啲兵打人就唔知做咩

係咪買dlc種族係體驗佢啲劇情?

定隻game既精髓係pvp
精粹係不停咁打
Game pass 包3
但1同2都係steam 買
即係焗係steam?
最多人玩係包埋內政嘅戰役,但精髓真係pvp,電腦太蠢,同真人玩先有戰爭感覺

入discord group一齊玩
巴打有睇你教學

如果淨係想打下電腦 係咪鳩玩都得
科幻系既total war一律by pass, 唔識欣賞
係,大不了打普通電腦 又唔係要打天梯比賽,開心下就得㗎啦
我都花好多時間睇住我啲兵殘殺電腦,zoom到勁近咁玩。
6歲仔仔玩恐虐殺得好開心
好彩wh係魔幻姐
科幻夾魔幻嘅係 40k ,郁吓就滅絕個星球、郁吓將個恆星變成超新星、郁吓就令成個星系灰飛煙滅已經唔係 total war 能夠炮製到嘅戰略體驗
其實只係大家睇太多誇張內容
事實上40K就算係帝國方都唔可能下下爆星
因為人口係無限但星球係有限
尤其係某D打到仆街的要移星球更加唔可能炸左佢就算
有冇ching 知邊到有discount?
錯過左steam summer sale
反而想玩科幻既total war

其實有冇 科幻rts推介 唔想要回合制嗰啲
RTS最勁就星海爭霸,最多人玩係佢㗎啦
都有幾隻戰鎚40k,例如戰鎚40000:破曉之戰3
太空死靈已經夠黐線,但靈族文明最輝煌嘅時期係會「超新星化」啲恆星作為節日慶典活動
DoW3同前兩隻個style唔一樣,係行MOBA方向
想玩傳統RTS的就最好係第一代的DoW系列,因為第二代比較接近RTT
不過佢地係比較多回合制遊戲而且都好玩

Starcraft真心係一言難盡
個系列比blizzard推到落去對戰個方向咁
雖然2個故事都好睇,但真係收得麻麻地
結果Eldar咪有咁耐風流有咁耐折墮
不過我係幾唔鍾意Necrons執過哂的新背景設定
碧龍
終於唔係法老啲消息而係錘3
下個DLC 碧龍vs百變怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞