[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(13) | 鋼鐵洪流 | 闇與火之子-混沌矮人登場

331 回覆
7 Like 0 Dislike
唔係要買埋一同二先玩到基本種族咩?
買咗三Base game你想玩邊個種族再買
咁樣會平過 一野買三哂三個版?
邊d dlc 係有加兵種?
每個DLC都會有新兵種, 你睇啱邊個種族想玩先買都得, 一同二嘅base game你當大型DLC咁買就可以
玩緊超凡,但係我想問 領主係得一個?
其他將軍都係2打6黎?
睇種族, 有啲得一兩個領主, 另外要買DLC先解鎖
你揀領主嗰度應該有得睇邊隻領主要買DLC
我用緊震旦 應該得兩個
但第二個點拎
上網話佢好勁
但又要陰陽 開頭好難玩
有無邊個種族可以玩得開心d
壞人派系會比較直接, 見人就打就得, 好似混沌綠皮呢啲
好人玩返高精靈矮人呢啲應該易上手少少
姐係佢唔使佔城?
唔明
想問吓total war老玩家

有冇其中一集係
重視武將系統
而且招募番黎既小兵都可以一齊慢慢升做師長團長之類
三國都叫重視呀
招募返黎既小兵升就好似無

等人解答
其實三國優點好吸引

但啲缺點仲趕客

內政太鳩,兵種太少

明明糧草可以學三國志11嗰種,但搞到不倫不類
可能八王呢款 DLC 先係 CA 本來最想做嘅嘢,東亞玩家歷史包袱會細啲,玩起上嚟夠哂沙盒
呢個真 三國咁好題材 都唔撚識食住個勢出多幾個DLC

出出下話完 我本身都玩緊 三國 ,屌你玩到燥 先轉玩warhammer
可能三國 太小勢力 唔想整

不過最深刻都係果陣中世紀2
歡迎入坑
第二個領主要聯邦佢既派系就會加入你

好似滅左佢都會係你招募出現
唔係好肯定
三國同warhammer 都係重視武將

小兵其實一直有經驗系統
不過就分1-9級
升到最高攻防勁左
title冇變
好人要玩貿易賺錢
高精矮人大部分派系都係人見人愛
易啲傾貿易協議
基本上都係遠交近攻
壞人可以冇視外交個part
見人就打
靠打仗搶掠賺錢
明白 唔怪得除左本派 其他都係-1xx

咁我想問你地係咪玩完一個種族就玩第二個 唔會同時玩到或用到兩個派系既兵?

另外如果想玩高精同木精果d 係買埋1同2
定買dlc 包抵d
高等精靈推薦DLC:
Total War: WARHAMMER II - The Queen & The Crone(補充強勢兵種)
Total War: WARHAMMER II - The Warden & The Paunch

木精靈推薦DLC:
Total War: WARHAMMER II - The Twisted & The Twilight(單買呢個已經玩到>80%木精靈內容)
姐係唔使買 1同2?
可以唔駛住,試咗好玩先再買二代本體補高精其他領主(一代本體冇木精靈,可以唔買)
你震旦都係玩貿易
不過一開始隔離叛軍,奸奇同部份食人魔都係死敵係難搞啲
你揾個agent行遠啲
開到秩序勢力外交搞貿易
有錢就易好多
仲有絲綢之路都係賺錢

wh3有得招盟友部隊
不過一支部隊得3個位
可以試下啲屈機組合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞