劇情反轉!!! Maple Yip 葉萱舊IG重點整合

177 回覆
332 Like 292 Dislike
冇睇哂
但佢之後係唔係有帶其他女仔去俾人性侵
成件事好有可疑
上個show喊苦喊忽似係想令自己唔好變被告
攝理教網軍開工拖地囉

攝理教 Netflix以神之名:葉萱Maple是誰?
https://www.dcard.tw/f/talk/p/241482411
你引用的資料來源NewsDaily就是韓國攝理教的新聞網站,
我以前待在攝理教網虎,
早就知道NewsDaily是韓國攝理教打擊異己的新聞網站,
你寫這篇文章的勇氣是梁靜茹給你的嗎?

你要幫邪教洗白,
好歹也把網域跟ip位置藏起來,
到底有多外行阿?

你為了洗白邪教,
抹黑受侵犯者,
是誰教你這樣做?攝理教的牧師嗎?
攝理教真是個很可怕的宗教耶!

為了怕你賴帳、偷改文章,先幫你截圖:

附帶一提:
韓國攝理教的新聞網站叫 Newsdaily,
台灣攝理教的新聞網站叫做觀點傳媒。
其實佢有心機,想上位同佢俾人洗左腦,信邪教係無衝突。

就係因為佢比人洗左腦,所以佢先覺得能夠接近教主好光榮,好威。同埋搵囡囡返黎俾教主食。
如果無俾人洗腦,點會覺得件事好威,直頭on9 la
咁結果有邊個爆大鑊?
幾十年 兩代人 上萬個受害者
得兩個肯出樣

呢條女唔出樣呢套嘢有邊個睇?
信個啲不如加入埋邪教
其實係咪邪教PR出嘅文

畢竟雖然個教主冧左
但依然仲有好多死忠教徒唔願接受自己信嘅religion 係邪教嘅現實
正如documentary 入面跟蹤導演同maple嘅奇怪人。

套紀錄片亦有講,香港都有唔少死忠。
篇野用埋啲content farm文風,極有可疑。

再者,maple係紀錄片有講自己加拿大出世。
有介紹背景,老豆都有出鏡。
身份證都show 埋「AO」表示外國出世。
所以篇文劈頭就話條女收埋自己背景係吹乜鳩呢?

最後,back up 人哋廣告片也未免太多此一舉。
正常人會唔會專登留意廣告片入邊係邊個出鏡?
好明顯係故意想收集黑材料嘅人先會咁做。
唔怪之得啲人會入邪教
睇樓上啲連登仔就知
成日諗點解有on9仔入邪教
睇完樓上啲連登仔去相信
我就明
上面成班仇女弱智
送佢地入教就岩
最on9嗰part係話洗腦主要分兩種
明明條女被洗腦嘅方式係全世界邪教嚟講都常見
夾硬舉例講到完全唔關洗腦事咁
本身宗教信仰多多少少都有啲洗腦成份
仲要唔係得maple一條女被洗腦到咁
明明成堆受害人
打咁撚大篇嘢出嚟質疑條女做乜鳩
而家有個咁出名嘅前教徒肯出樣指控個淫棍
等多啲人知道呢啲嘢就會少啲女仔再中招
好心香港人就計較少陣啦
人哋就算真係想入娛樂圈又有咩問題
如果佢真係一心只想紅
佢ig public 返一個鐘5000個咁上都得
條女曾經被洗腦
做左幾年邪教嘅齒輪
或者無意幫教主做左好多壞事

但佢22年開始企出黎反JMS
同依家netflix拍埋documentary
佢救嘅人遠遠多過曾經害嘅人
佢喚醒嘅唔止係jms教徒
仲有好多一直俾其他邪教魅惑緊嘅人

露臉用真身反邪教
由錄音到開記招都係搵命搏
一個人出入好容易就俾人買起
就算邪教唔動員信徒都好
只要拎0.01% profit都夠買起一個人
睇返documentary就知
其中一個反jms骨幹嘅老頭俾人打到就死

露樣或者有利名氣嘅
但同時就成世俾人標籤做patpat大 無腦 俾人呃蝦條中出17次
分分鐘個孫仔果代都笑佢秀晶屁股真大
葉萱實際係為咩真係得佢先知
但點都好
佢企出黎都總算係為世界做左件好事
可惜某啲心腸扭曲嘅毒撚只係覺得做咁多野係只係想出位
人們只記得我們秀晶的屁股真大
IG add唔出奇
啲me too
呢個世代 想上位嘅都知尊嚴唔用 攞嚟擺根本係浪費capital
有覺悟嘅人做得出係好正常
其實個bug 係又話俾人跟又話威脅。咁點2邊飛拍廣告仲要選埋美?

廣告又落埋架。

PR 答下我啦。
摸黑屌屎窟
Baby 你副body 好撚得
Pin this
係囉 之前流出黎既都係屁股大既相
係咪專登流出黎比人知屁股大咋
睇到咩隱藏加拿大國籍就冇睇落去
屌你老母人地介紹自己個陣咪講咗嚟自邊度,身份證AO開頭囉
呢個定義好,因為好多人覺得呃上床未必=性侵
好多人就覺得條女俾人呃,係想得到教主神力又咩好,所以唔算強姦
但喺有啲法律觀點係可能相等
BTW 雖然係大陸仲要抄Ted talk咁,但呢條片真係幾好
https://youtu.be/bXo4AfHlg4Q
問題係你講果啲無咁公開

例如有啲女放下尊嚴做ptgf援交,
但唔會同全世界宣布自己做ptgf呀
其實我會覺得入咗果個教之後,佢沉迷咗所以同時做受害者+加害者係無衝突

就算唔講maple yip
有啲入咗邪教拉埋自己朋友家人落水信埋一份,或者使晒屋企啲錢去邪教度
其實都係類似,只不過形式唔係性侵

外國有啲顛到送埋自己仔女俾教會添啦
俾邪教教會性侵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞