劇情反轉!!! Maple Yip 葉萱舊IG重點整合

177 回覆
332 Like 292 Dislike
JMS 自建村落加上叫信徒唔好信google/外界
其實已經係現代較可行嘅gaslighting
咁都話無gaslighting其實都幾無解
咁撚on9既article都信埋一份
好難唔俾人覺得佢信左邪教
同埋人格謀教左條女都改變唔到個教主性侵人坐過十年監既事實
啲point都on9
正常Netflix梗係要戲劇化㗎啦 唔通真係淨係影佢坐起到講嘢?
成個教根本唔使質疑一定係邪教 佢係做戲博曝光又點 揭穿個邪教唔好咩
係連登仔成日ff自己係個教主可以屌到佢 都黐撚線
我都唔明點解篇野不停話人隱藏身份又話人地唔提自己入邪教 發生咁多事都冇係ig表達 佢當時信緊點會覺得自己入邪教
好想正皮你篇嘢,但啲理據好似有啲弱
佢係社會垃圾,拜金港女同佢有無被性侵,咩情況下進行性行為其實仲未有好大關係
有得屌就屌
搵打手寫吹奏文章
你都識講唔係馨香,咁嘅伏都中剩係建立咗個弱智形象,仲要比連登仔笑佢變呀叔形狀,一路比人跟蹤、威脅,咁勇敢企出嚟指證都要比你陰謀論
聽教主講野
佢似有啲弱智
靠本身嘅個人魅力應該好難呃西屌
依種只有聖母被強姦先叫強姦,性工作者被強姦就無可能仲抵死嘅邏輯會唔會唔太合理

唔係話唔畀討論,女權撚又大晒
但你講到劇情反轉咁勁,我又真係睇唔到有幾反轉

你有access睇到佢ig post過乜少女心事,其實只可以解決到嘅就係咁多年嚟佢生活都唔定,唔知自己想點。除此之外我都唔知篇嘢想表達乜,段段都話屌你明啦,要讀者無限聯想佢同個教有乜關係,要人想像佢為人係點。

佢打啲嘢同啲低b少女打嗰ig每日一篇有乜分別,有證據不如真接放上網。反正都匿名,要人估估吓咩意思?
身份證個英文名葉Maple映彤萱
明明本身叫葉映彤,點解又專登改葉萱?藝名?
跟住又有韓文名鄭秀晶
我一早就話葉萱不是無辜又被連仔刪post,最後我同連仔講句五毛嘅post你唔刪但刪我啲post,你不如做支那人同五毛嘅奴隸喇。
JMS高招啲 冇其他韓國邪教咁恐怖咁明顯
仲要gaslighting有時係無意做咗都唔知
JMS嘅gaslighting最常用係啲女俾教主屌完覺得唔對路
其他人gaslight啲女 搞到啲女懷疑自己
傳教唔玩gaslighting 玩peer pressure同扮正經教會
然後啲教徒就打飛機話JMS唔似其他邪教咁會禁錮gaslighting逼人信教
野心仲大過個屁股
4,6,7 呢三點完全同9up無分別

第7點最離譜 除非你識得拍攝團隊/自己有份拍
如果唔係 憑乜話明顯做假
咁條女依家好似真係成功咗
跟住又有班友跳出嚟話佢做戲唔抵幫
連登仔最鍾意睇呢啲

自己睇下笑下就算啦
想為反而反博吓關注咁

點知依家冇咩人認同自己
責任全在小方
Horace Chan殺完人都話自己係受害者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞