Sony WF-1000XM4 / WF-1000XM5 / LinkBuds (30)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
好樣衰
好多人話linkbuds成日會疾,xm4 少呢個問題,但係而家應該等xm5
我諗真個件應該會好睇啲
大機會第一水就買
直接去銅鑼灣維修有得賣
謝解答但因為原本用緊既已經死了
今朝跌撚左個xm4
點樣捱到六月出xm5
換電幾耐先會通知去攞
度日如年,而家返工要戴有線好唔慣
請問有無人用緊linkbuds?戴得耳仔痛唔痛
我對音質要求唔高,只係戴親入耳或半入耳好快就會耳仔痛
考慮緊買唔買隻試下,新款都係6月出嗎?
其實戴得耐都會唔舒服,始終有重量
但一定好過入耳式,同埋冇咁易發炎
我自己幾鍾意用
本身有air pods pro 同佢
隔音係0 ,所以搭車可能要習慣聽得唔清楚
或者調高返音量(唔建議調太高)
今日隻XM4連盒趺落地下, 發覺有一邊變左勁細聲
上sony會員網check見未過保養,係咪唔洗帶埋張單直接拎去CS整就得? 應該免維修費?
多謝意見,本身有用骨傳導耳機,音量方面應該接受到
可以試下,當然唔好話跌過落地啦
我都想知 早兩日拎咗去換電
爬返之前啲po又話第二日有得拎
我自己平時都首選帶呢隻先
Btw 佢個官方定價我覺得太貴
我自己都係美森有特價果時買
星期一攞去換,冇攞單email後補。當佢第二日先計數,到而家都四日了仲未有通知
而家已經減到$999,不過之前買sony 電視送linkbuds,所以都有人放售全新既平好多
聽之前有人話門市有得試但無得換膠圈,所以都廢事走一轉,直接俾幾舊買隻博下,希望好戴啦
我上次拎去整佢同我講7-10日
最後5日就拎得
不過我本身係SONY買,淨係講左電話比佢check record
有冇ching知邊度仲有全新WF-1000XM3買?
price有六百幾
會耳痛都係用返AirPods或者韶音音啦
耳骨痛都係另一種爽
Linkbud s 好唔好 好似好多review 話唔錯
但去門市試間中會塞一下咁 又好似偏細聲
點解要3
5舊水買左隻全新既,佩戴需要適應,玩耳膠都玩左好耐
本身有用aftershokz,骨傳導黎講阿韶真係正,試過另一隻boco earsopen 完全唔掂
但四眼長髮真係搞到好論盡,如果佢出隻頸框係軟繩既我都會試,但骨傳導真係唔可以較太大聲,我唔覺痛但好拿痕...
linkbuds 對我黎講有驚喜,音質比預期中好(雖然我算係木耳要求唔高)不過我耳lon 細,佩戴位置有啲難搞,唔係次次都戴得好

有無人用過sony ambie 可以分享下,我都好想試呢隻
音質我自己覺得ok
當然唔係同果d 貴野比,但佢係可以接受既範圍
戴多幾次你就會慣
用咗年半都無壞,諗住捱得到去xm5,點知今個月都係壞埋,左邊五分鐘無電,右邊半個鐘
個case仲要叉電成日閃紅燈,唔知會唔會爆炸
想問下宜家最新版本係咪2.0.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞