第95屆奧斯卡電影金像獎 賽後討論

788 回覆
6 Like 9 Dislike
但佢確實演得幾好
最撚癲係我連埋第一集都只係交待過佢兩個係Ex,然後一嘢跳到去呢句 唔好同我講咩What If乜乜乜,佢又唔係What If入面嗰個Dr Strange
鼠ok,石唔好
個囡嬲老母同原諒老母唔夠reference
兩公婆感情變化嗰度就講得幾好

明明the room順序咁講大路ntr 故事都俾人話cult

(曲線要講明
有啲人講到eeaao個主線講親情
最尾冇發癲殺晒全家就唔算cult)
你咁都記得?我淨係記得周潤發
Here's to the one who dream
年頭頒獎季開始上返一兩場
呢幾日開始百老匯直頭狂上
呢個宇宙有種遺憾喺度 但各自有自己嘅成就
EEAAO前 楊都係有工開只要角色形象唔差都接個種
好幾套戲啲角色都係差唔多
今次見個劇本講華人 又愛 又有導演加成又接咗
eeaao好港產片就真將好多元素炒埋一碟,王家衛溝成龍加2001太空漫遊加五星級大鼠,仲可以玩埋感動,打出真摯親情牌,咁多嘢完美融合一齊,抵佢贏啦
石果幕先神來之筆
好多位向港產片致敬架,所以我嗰時先講某程度上佢都算係俾港產片嘅情書
無追po,想知banshees 同Tar係咪白果?

所以好鍾意睇登仔論戲,十分好笑

永遠只有悶/唔鍾意/唔好睇

老實講我寧願啲人話睇唔明,話套戲亂
最少我可以當作係個腦cpu唔夠run

主觀還主觀,下下淨係以主觀去辯駁
但又講唔出唔鍾意啲咩,真係好撚柒
佢喺鏢局場打戲好好睇啵
百老匯就醒目啦,呢幾日加返奇異女俠場
估唔到連screenplay都係eeaao…贏到開巷
又係時候再重溫關繼威經典演出
[url]網址https://youtube.com/watch?v=KGdBT8N5CkQ&si=EnSIkaIECMiOmarE[/url]
Aquaman 都有佢好嘅地方,深海夜景真係好靚
唔夠sound bite姐

但兩部都係非常好睇
只是討論區,寫一句半句咪得囉,唔通寫篇評論出嚟咩,你係咪唔識咩係討論區...
A24終於出頭
男女主角配角佢地兩套戲包哂
造王者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞