香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #22

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
好似我想象嘅咁,只要唔好理條女個樣一切都幾好
為咗令到條女係主角呢件事合理化,導演編劇都好努力咁砌咗個世界觀出嚟
好似七位人魚公主對應七大洋,所以有齊曬咁多個人種,而王子係喺海難入面俾黑人女王執返嚟,個國家好似係非洲島國,所以對黑人公主接受度都算高,唔會第一時間覺得係黑奴之類
不過條女真係全場最樣衰,唔知選角係咪有心,其他六大洋都係真小美人魚,一開始assembly逐個點名嗰陣真係個個都有仙氣,跟住一大輪finding Ariel之後壓軸出場嘅主角就close up落條眉間尺度,聽到坐喺隔離幾個女仔都笑咗
啲海底場景都好靚,現實版嘅海洋生物都冇之前啲人講嘅咁驚悚,但係一切都好靚就顯得條女特別醜,特別導演好鍾意zoom in 落塊面度,如果接受唔到佢咁大塊面隊落面前就唔好入場啦
其實黑人又唔係無靚女 真心唔明點解要搵佢做 btw有冇家長帶細路入場睇
導演好似話因為佢把聲靚吖嘛
咁又真係幾靚嘅
我嗰場情侶多啲,仲有好多應該十幾歲妹妹仔約埋一齊睇
我見出面啲影評都係讚多過彈 幾surprise
有冇人睇咗媽打對決小布殊 睇簡介好似幾有趣
入得場睇嘅都唔介意黑人魚, 點會彈
好睇
媽打做得好
紅日+食埋合家歡客源
都贏唔過已經一個禮拜既狂野時速
算唔算票房失利
但個戲名好似喜劇咁
實際一啲都唔開心
睇黎影藝JP應該都就快開

https://www.hkfilmblog.com/archives/90768
即係櫈都唔換
如果照番原位淨係換櫈嘅又唔駛好耐嘅
即係位都無重新分過啦
香港的電影市場踏入五窮六絕的時間,不同的戲院都需要再想方法來吸引觀眾入場。當中直接下調票價還是最直接受有其立竿見影的作用。繼將軍澳康城英皇戲院後,嘉禾院線亦於今天發出新聞稿,宣佈從下周一開始推出連串優惠。

各項優惠中,當中最直接就是將旗下其中兩家戲院票價自六月五日起下調。當中位於奧海城二期The Sky平日2D成人票價下調至八十元,而嘉禾黃埔更是除星期三外成人2D票價下調至六十五元,而嘉禾會員則可享全線購票九折優惠。

另一方面,嘉禾高級會員GH Moviegoer Plus於活動期間可以用少二百優惠積分換細爆谷、嘉禾餐與嘉禾電影券。而奧海城The Sky更推出精品咖啡買一送一優惠。而在部分日期於嘉禾院線票房購買任何成人戲票兩張,可獲於非公眾假期平日使用嘉禾院線電影贈券,名額二百個。
我一早講咗
咁短時間就開,根本連換位都無時間
不意外
JP 而家開會員制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞