香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #22

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
thanks ching
寶驚魂得反極少場次
太偏門
睇咗,講真唔係人人頂到,仲要3個鐘
應該可以去counter同staff講補錢
想知睇咩戲
流浪地球2都爆場
依獲戲院終於知點玩了
搵日間間平少少就賺好多
好過無人入場
唔計劇情,畫面靚過明日戰記,三十蚊坐到三個鐘都抵玩啦
今日戲院咩景況?
有冇人知Cinema city冇信用卡得confirmation email拎唔拎到飛?
睇埋前後幾日啲數有賺先ok

啱啱睇咗今日第一場滿座嘅鬼家人
估唔到觀眾質素都ok
雖然人多就冇得要求完全安靜
有人傾計都係間唔中細細聲一兩句
但係全場一齊大爆笑呢啲氣氛係平時feel唔到嘅
仆佢個街等左好耐
我今日睇陽光燦爛的果園 同 悲情城市
啲人意想不到好靜
但悲情城市最後20 分鐘隔2個位個芝麻人喪睇手機
我最後要出聲
睇Mario又無乜小朋友話好嘈
係有一個喊咗 但好快都帶咗出去

不過唔知點解好多人遲入場
明明已經播咗十分鐘廣告同預告都仲要到熄晒燈先入嚟
睇得 Mario 就預咗包容小朋友
但唔明啲家長,又要玩住手機睇,明明有字幕提你有彩蛋都唔睇埋片尾急急腳走
因為個彩蛋幾廢吓
未睇鬼知廢唔廢咩,只係覺得早走既小朋友局住要 miss 咗啲嘢
有啲家長擺明係冇興趣要應付小朋友先入場 hea 住睇,成套戲都㩒緊手機,仲衰過啲小朋友問問題(最衰係坐正隔離
因為之前睇過所以唔睇credit後面個彩蛋直接走,啱啱好趕到尾二嗰班mtr
希望留喺度等彩蛋嗰班趕得切啦
雖然個彩蛋好廢,廢到我有一刻好想大嗌「唔好等喇去趕地鐵啦!」
不過要付出可能要搭的士嘅機會肯留低睇埋佢嘅人係值得尊重嘅

BTW本身以為搶IMAX先嘅人好似我咁都係貪著數會低質少少,但係其實全場都好自律,傾計都唔敢大聲
係唔知係因為人多咗熱能大啲,定係因為凌晨冇人商場想慳電,喺中段開始就覺得個人有少少熱,仲開始流汗,同平時戲院凍死人個感覺好唔同
同埋feel到好多人同我一樣平時唔會揀貴啲嘅IMAX所以今次第一次睇IMAX嘅戲
入場嗰陣有幾個人見到個mon哇咗出聲,仲有人要拎個mon做背景打卡
如果下次限定香港人買飛,俾啲平時唔捨得睇嘅人體驗吓都係好事嚟嘅

BTW唔知係咪我要求低,加上上次John Wick 好似都係喺啲有全景聲嘅大院度睇,個人感覺今次個大mon係好睇咗,但係真係好喺邊又唔係好講得出,諗多兩諗好似又唔覺真係好好多咁,以後係咪可以慳返唔洗揀IMAX
真心
可能有D已經係二三刷
所以唔洗睇
Mario最正係原本靜晒,之後有小朋友大叫瑪莉奧未食完飯就打機,然後全個imax院爆笑
JW4屌佢老母兩個c9全場傾偈係咁甄子丹甄子丹咁,完場想屌佢老母,但係最尾打完決戰嗰場,佢哋已經走咗,冇得教育呢兩條撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞