[四月新番] 寵物小精靈 2023

998 回覆
16 Like 46 Dislike
劇場版嗰兩隻識自己mega
今集個獵人有八大師level
LM
Pkm人類啲科技勁撚到
次次出科技嘢 啲神獸都被人捉到
水君直頭可以網捕
貓頭夜鷹存在感太低
希望以後繼續出小智獨立電影版
唔係你班仆街阻頭阻勢改走XYZ聯盟結局
個祝福係動畫史20年果陣收到啦
有冇CHING知道如果黎緊4月去日本旅行,有冇PKM相關既紀念活動.地方可以去下?話晒都係咁重要既時間,我諗日本多多少少會有D大型活動?如果有,好想親身去感受下25年既結束
環球影城有pokemon 活動
鋪gay絆鋪到原創型態,新造型新特性要game特登配合劇情加入,又預言又登頂又盛,大戰氣氛有咁熱炒咁熱,個巨大仙玉螺旋丸手裡劍有咁大粒搓咁大粒,特效all in,d爆炸有咁大聲得咁大聲,即係鋪左半百幾集出既大招打去人地到係扣唔到1滴血,隻尿紫龍擺明鎖血做到出面完全唔在乎觀眾感受,唔係小智(以實力計)贏唔起,純粹係唔俾贏,而且唔係第1次,上次dp經已派神獸廚收小智山,xyz又黎多獲,仲要做得咁樣衰(明明贏左都可以繼續旅行),抵俾人炎上
贏左聯盟咪隊佢比四天王炒佢咪又可以繼續旅行lor
改結局又要改得柒
本來黏龍收埋劈斬個頭
為咗忍蛙無咁柒
劇情殺逼黏龍送頭
明明艾蘭隻劈頭係打電磁波+斷頭台combo
鋪晒路俾黏龍用祈雨+特性濕潤之軀反殺
屌佢老母艾蘭好似知道小智隻黏龍咩特性咁
一招電磁波都唔用
直接用鐵頭+氣合彈硬打黏龍

明明黏龍係聯盟4強先歸隊
打翔太果陣連祈雨都無用過
艾蘭條粉腸邊有可能知小智黏龍係咩配置
反而今次好似為咗換主角就特登造皇比小智贏
不嬲都話係
打庫庫伊博士個場係小智最強
但入埋影帝嘅話
全隊得飛緊嘅木木梟全部俾地面系剋死
反而唔明反正造皇點解唔用歷代最強寵
佢隻三首攻速高但血同防勁低
俾人一招秒符合返game特質
所謂既pokemon master係講緊無論用咩pkm都可以駕馭到用5lv贏100lv←小智想做既大概係呢種, 即係磨練自己身心意志+培養gay絆, 即係享受培育同戰鬥過程

佢每代都係pikachu做核心+其他新地區pkm, 每隻有自己故事+成長, 去到pvp講到尾係靠[意志+gay絆], [屬性相剋+技能+特性]果d反而係動畫係次要, 並冇level呢個概念, 動畫唔使跟game咁係d招拆招到會多左好多創意同反常效果

以小智角度睇, (雖然佢得10歲), 佢留pikacu做核心係想同佢1齊旅行, 收其他pkm搞大個party係為左磨練自己身心意志, 贏對手全靠意志+gay絆, 幾多lv同用邊隻好少理, 甚至dp果時咩煤炭龜衝出黎話自己想對戰, 既然咁有自信咪俾佢上陣, 講個信字, 點知1上場變炮灰, 另外sun&moon隻獅子係小智擁有既pkm中最強, 但佢出世真係冇幾耐, 嚴格黎講只係baby, 推佢出去下下1招秒對方跟本冇戰鬥樂趣, 仲有啊大師兄、噴火龍、忍蛙等等, 1堆係可以打10個, 穩贏, 但身邊經已培訓左1批新人pkm, 要俾機會佢地上場吸exp同成長, 呢度既"成長"指既係pkm同時亦係小智自己
舉個易明d既例子, 最新pkm sv你可以練死1隻到80幾100lv, over level, 1隻帶其他是旦湊數直推所有主線+gym+4天王爆機

另1個情況係求其執d路邊pkm, 全部嚴重below level越級打主線, 完全唔用藥+只靠技、特性、友情系統, 次次打到殘血但都可以推晒所有主線同4天王爆機

第2個情況就係小智想做既pokemon master
最新個集最後竟然出翻水都守護神個d setting回憶返哂嚟
水都真係所有劇場版最正果套,沒有之一
人設劇情音樂都係頂級
但唔知點解票房咁低

今集個彩蛋真心驚喜
睇嚟最後都係冇比比鳥
最後藍飛機都係用隻手拍開小智
傳聞話有大比鳥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞