[四月新番] 寵物小精靈 2023

998 回覆
16 Like 46 Dislike
我覺得官方都有意識到Pokemon嗰市場係男多女少
所以一直都有做野去開拓女性市場
呢樣應該都係新動畫嗰目標之一

至於新動畫目標市場係邊個一直都好清楚
劇情內容一直都係子供向
目前內容都係適合小朋友睇 大人fans咪睇劇情展開同角色塑造 呢樣嘢新動畫同小智時期冇分別

最後Pokemon會唔會因為換主角就會突然hit爆成功大家心中有數,hit爆講嘅係天時地利人和,
Pokemon都出過一D高質嘅短篇動畫作品(例如破曉之翼)但人氣都不如小智嗰陣,所以就算地平線做到你地心目中嘅劇情同要求,都好難hit爆
佢做到定期推進劇情 得閒推廣遊戲嘅動畫就係成功
呢點我都唔太否認佢劇情推進慢嘅問題
佢推進嗰節奏唔太似呢幾年嘅動畫 (博人傳我冇睇唔評價)
雖然我幾鍾意嗰幾集日常回嘅劇情
但感覺真係可以減少D

主線都係今晚先正式講 我覺得好難而家就下定論
反正真係咩都好慢
呢個就睇你係咪覺得主角一定要係打聯盟賽先得
自問睇得唔多小智 但我記得Pokemon嗰世界一直都有好多嘢可以做 例如小剛一直都話想做嘅Pokemon醫生 自己身分都係飼養員 然後超世代(定係再早D?)就出現嘅保育家
反正佢都出左咁多職業
佢可以有更多嘅角度去描寫Pokemon呢個世界
尤其聯盟賽已經由小智打足25年
新作再行呢條線就冇特色了

今次用航空船團去解主線算冒險嘅一種
都冇違背到pokemon 世界觀嘅設定
我個人係接受到
停播兩星期,下集14/7播放
https://youtu.be/qS85o95ArvM
冇哂舊角色對fans 黎講係好難捱
好似唔係同一個世界觀咁,變左multiverse
換主角做得唔好睇可能會步數碼爆龍後塵,車居可鍳
原來遠古精靈球入面係六英雄嘅精靈
初初唔明成日講個古代精靈球做乜
原來係以前個訓練家留落黎
仲有六隻
條線睇落都幾得意 慢慢等主角揾番哂六隻
同埋介紹下個訓練家嘅故事
我就期待佢會好似漫畫特別篇咁
好早期特別篇都係無咩內容可言
動畫最新標題(僅供參考)
7月28日HZ15「看不見的人!究竟是誰?」
8月4日HZ16「使用潤水鴨的話一定可以的」
星期五復播
邊個用隻鴨

新海報
垃圾旅途勁功利 見邊個館主人氣高先出
日日都丹帝 今季終於補返其他人
黑妹館主人氣唔差都冇出過套野真係衰喺鳩豪太多戲份
躝揸波des
一定要打架咩?
DP小光架無打過

我玩咁多代都乜Q都唔捉係咁撚伊貝
邊隻字睇得出 我話要睇對戰
噴火龍太晶化
咁容易就俾人偷到吊墜
呢排成日攞個套CD嚟聽 發覺Sun moon 個隻又幾好聽 仲要夾咗少少第一代啲歌 而家長期都係插住呢隻碟嚟播
世界賽宣傳動畫
https://www.youtube.com/watch?v=tgTJUUBEBS8

呢幕唔知點解又勾起亞軍智鬧劇啲痛苦回憶...
(雖然呢幕其實係垃圾支那騰訊Unite嚟)

羅伊鬼影變幻球訂波 笑死佢人設都幾小智
小智式特訓呆火鱷+家門鳥+自己想跟佢
唔係對戰收服 仲早熟過小智好多 但諗起呆火鱷進化個樣慘不忍睹
收服電海燕咁熱血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞