[四月新番] 寵物小精靈 2023

998 回覆
16 Like 46 Dislike
呢個post都大把人撐
但用女角真係唔吸引,冇咗小智嗰種熱血爭勝心
睇pokemon就係慣咗想睇返啲日常同打道館戰,唔係嚟嚟去去都係個博士同反派打,又永遠分唔出勝負
唔知劇組將套野定做咩
不過pokemon應該男仔玩多?
所以真係唔怪得制作組要一直不思進取食老本食足25年
一出新野改變下風格同劇情模式就一大班人衝出黎話同之前唔同,冇小智個種熱血唔好睇又乜又物,但以前播緊小智個陣又唔見班人真係集集討論集集追
計我話制作組最好就一世都播死小智,日常就永遠都係旅行見新精靈-->火箭兵團出黎搞事-->打飛火箭兵團-->同新精靈做好朋友-->完,主線就打8個道館,打完道館就打聯盟,完聯盟就開新一套新地區,再重覆以上所有劇情,永遠都係果個劇情模板食足一世,唔使用腦諗劇情之餘又唔使俾人屌,省水又省力
以死忠污名化屌翻堆supporter,慒然不知自己先係真正不思進取嘅老屎忽
係睇想同遊戲有幾似
個youtuber係咪男人嚟
幾樣衰

咁多年我係BW斷咗冇睇
有啲集數真係無聊到 飛幾格黎睇都知個集講咩

難得有套新 播得幾集
勁多人出黎判哂佢死刑
睇多1年先話佢垃圾都得掛
BW, XY, SM, 旅途都係小智做主角

結果收視咪又係一套低過一套
旅途都有小智喎
好似無印到DP咁黎黎去去唔係打火箭兵團機械人就係打打吓道館火箭兵團入黎搞破壞
次次都係打火箭兵團機械人好好睇
好同意...新呢套我覺得幾吸引...比較少年向,唔再係以前既兒童向。而且有主線,有謎團吸引人追落去。反派真係反派,唔係搞笑角色。

相比起以前,基本上8.9成日常集數,每集冇乜關連,飛晒佢都得..

人係會美化回憶嘅年番不嬲水份多,冇可能集集精彩

見人成日屌女主啲性格,但唔咁做點突顯到日後成長
我反而在意製作組靠唔靠到而家個主線頂3年
點會唔得姐
Pkm 主線不嬲都佔好少
日常先係佔多數
呆火鱷好撚cute
唔知佢地幾時先收服新精靈,小智好似每個地區都好快收服隻家門鳥/蟲
由XY開始, 除左收服新精靈、精靈進化、打道館之外
我一律都飛哂唔睇, 佢啲日常頂唔順, 好似睇緊真情

今次換左主角之後, 暫時感覺良好
我估應該講三個問題兒童點樣克服自己嘅問題成長
日月嘅話日常算高質有種以前無印嘅鳩屎味
似想學漫畫特別篇一人一隻御三家講成長
但又就住就住唔敢學漫畫行太dark
隻鴨都無人養
喜多村英梨配
正呀
妮莫養
咁要睇啦
小智睇左廿年就快三十年
你唔悶我都悶
唯一可以屌係女主唔夠靚女
應該畫到有塞雷娜 莉莉艾咁既級數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞