[四月新番] 寵物小精靈 2023

998 回覆
16 Like 46 Dislike
DP拎舊寵係對應返金銀REMAKE
同埋AG 超世代開拓區會拎舊寵

因為DP行足4年191集先打聯盟
但AG行到100幾集就聯盟轉打開拓區

合眾之後因為已經離開咗日本地區
所以就開始唔用舊寵打聯盟
無鳩豪嘅話
小智隔5集打一場排位賽
前期拎新寵(未進化)送頭拎經驗+舊寵做core
後期full power打就最好睇

打大吾用
噴火龍 蜥蝪王 卡比獸 流氓鱷 鷹人 火貓(Z)

打竹蘭
土台龜(極巨化) 大師兄 mk雀 泳氣鼬 天蠍王 影帝

打丹帝就用返旅途隊
動畫根本唔會出現呢啲打機打法
夢夢條線比埋小智
小智同小茂深情互動
旅遊本來就係俾小豪接班既過渡,點知小豪俾富安同米村搞死咗
bw啱啱開始遊戲宣傳係有流傳過動畫想換主角,觀眾強烈反對都係有出現過

之後bw開頭變弱智都有傳過因為bw頭幾集已經寫好晒劇本又整咗一部分,因為最後唔轉主角所以最後就頭幾集小智變新手乜都唔識
小智咁多年黎嘅伏線係唔係差大比鳥
Dp 開始再撚多左十幾年
下集最後啦
幾時搵陳浩民上去唱

仲有大木博士未同小智解釋點解佢同小智老母會係沙灘出現
結局會唔會大木同小智講 I am your father
本身水都係真係有果個女仔
劇情係拉蒂亞斯扮佢個樣
係呀 果個女仔同水都拉蒂亞斯化身女仔都出曬鏡
水都入面其實係咪住咗好多架飛機
水都
如果兩隻飛機有得mega埋就正
東京電視台的社長於今日的記者會時陳述,對於經歷寵物小精靈動畫史的25年,終於讓小智獲得冠軍因而收到海內外的粉絲的祝福,這還是有史以來第一次讓他很驚訝也很高興。
關於動畫未來部分,也正式表明出未來是焦點,但小智的冒險還沒有結束。至於小智的冒險未來會怎麼發展,請期待後續的動畫中的最新情報

https://www.sponichi.co.jp/entertainment/news/2022/12/01/kiji/20221201s00041000365000c.html

諗返呢個阿叔9up老點fans
新果套如果唔收得 馬上劇情會比小智亂入遇到主角
再唔係兩公婆一齊亂入
希望定期出下特別篇 OVA 都好
唔知電影版仲會唔會有平行時空小智
究竟有幾多隻啊妹同啊哥
聽左好多次 好屈下
其實唔少神獸都係唔只有一隻,
好似路基亞咁

不過水都嗰負責人應該就只係得M05 紅飛機一個, 其他飛機都係過客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞