[四月新番] 寵物小精靈 2023

998 回覆
16 Like 46 Dislike
深缽鎮下一個係咪釀光市
可以期待下奇樹出場
喜多村
太晶化 ..
胡說樹個死人樣
好正
唔知主角嘅寵幾時有得太晶化
真係挑釁到
隻奧利瓦咁鬼巨型既
點會咁少人講嫁
除左呢個post無人開post講套野
其實係咪極少人有睇依套Pokemon
first time?
年番一直都係咁
你睇下之前嗰光美po
通常有大事發生先會有人喺出面另開post
例如水君俾人用網捉
套野悶到爆,係呢度仲有d死忠係度死撐
全世界都冇乜人討論
因為年番係咁啦
除左拉打po每星期大戰外
邊套年番做到高討論

btw師兄介唔介意分享下呢幾集有咩不足
照計好唔捨得小智離開嘅應該都冇睇新嘅套
我係歡迎小智離開嘅
不過新呢套條女好唔吸引人睇啫
可唔可以再講多少少
人設?性格?
人設唔啱呢樣真係冇辦法
但性格嗰D呢個女主寫得唔差wo
用自己手段去馴服貓貓
雖然內向但唔抗拒溝通
又肯承擔責任
至少呢十集落黎對佢嘅觀感幾好
當年初代小智仲趕客啦 完全係一個傻尻屁孩 有玩game更加頂唔順佢d對戰操作 係佢對pkm既愛先慢慢令人改觀 加上真主角比卡超carry 如果動畫當年冇整到比卡超出黎 肯定pkm動畫會步數碼暴龍後路你依加要唔食老本去開創新一代邊有咁易
用小朋友做主角 你睇小智都係去到xy先成熟似返個想成為master既訓練家我地挨左尻智廿年先有一次冠軍相小智 不過都係輸
但老實講我比較想男主戲份重d 佢真係幾得人鐘意
睇落佢似會為左烈空座不斷變強 如果做到red同老噴mega捉超夢果種feel 會幾期待
現實鍾意pokemon既一定係男多女少,你用個女角做主線班細路點代入去睇?而我哋呢啲睇咗咁多年既成人更加冇興趣睇個女主慢慢成長,唔知佢想target咩觀眾,我只可以講多數一套成功同hit到既動漫首要條件都係男角做主角
呢個年代要左膠上身嘛
又要出黑人,又要女人都可以做主角
但問題就係
新呢條女做主角,成套pokemon個重點都唔知飛左去邊
pokemon始終以對戰做主軸
你搵條女出黎,成日避戰咁點搞
我而家當你扇情番又唔係,當你戰鬥番又唔係咁

我寧願製作組唔好搞咩新角色,直接拎妮莫做主角
人設又啱晒製作組要左膠
同時妮莫原設又係冠軍級,之後仲同game主角一齊去0區探險
咁只要將個時間線移前D,講妮莫未成為冠軍級之前
最後又可以同game劇情配合返
點睇都會好過而家條女日日都唔知自己想點
搞撚左十集精靈都未捉過真係唔知想點
集集係到撚貓 主線烈空坐又完全唔吸引
呢套野唔知想點
道館又唔撚打,精靈又唔捉,淨係sell隻貓得意可愛,on99
話好睇既人唔係食開屎就係盲撐
主角兩條友未睇得出有興趣打對戰
基本上得船長打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞