[新office] Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (20) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
麗英出獄出浴片
童童箍緊牙?
4月1每一次都幾正
不過都係富哥個版本比較深刻d
我鐘意J冰版本
可能係第一次用四月一日呢個題目,加上有上下兩集所以令我深刻啲
相比之下富童就比較平淡
朱英開始為虐而虐咁,同埋冇咗愚人節呢個重點
見到片尾嗰個以前嘅J哥有啲感慨
以前J 哥冇咁多包伏好笑d
其實富英果集都好正
想比啲意見小薯茄:

可能一年只有一集的關係,劇情比較趕急,朱MIC 由响OFFICE 借D意八麗英感情事 到關心到要上屋企個推進我覺得好似舖排唔夠,戲入面的時間線係一年後,但觀眾睇唔到佢地一年裏的感情推進,前段比我個感覺朱MIC 好隨便去溝去Flirt 仲話咁快上埋麗英屋企煮野食(呢頭SEND錯MESSAGE 果頭就到有D唔合理,如果有個影住時間的過場更好)

不過海傍段戲朱MIC 做得幾好,幾入戲,麗英演技就當然無話可說啦 ,不過上集個爆發太好今集相對無咁大驚喜

如果繼續拍,不如考慮下創建四月一日宇宙,每年四月一日出一集之餘,平時在IG 貼少少主角們之間嘅軼事,咁樣好似海賊王每一話之間,有一格漫畫講其他角色在其他地方嘅際遇咁,幫佢地個故事推進到下一年,大家又真係睇住佢地感情昇華,咁下一年佢地個感情變化就再有說服力D

BTW 最後J 哥同阿冰似又起波瀾,似乎唔會配對晒幾PAIR 人就結束,唔知會點發展呢
係少少突兀
普通同事又突然上屋企
中間好似skip左一part咁
如果有更多build up就更好
同埋突然煮到咕嚕肉菜心好似唔係幾make sense?

前段朱英對答少少唔自然
但去到後段海旁演得幾好 朱mic演技有驚喜 (麗英一貫演得好
支持拍落去
都正常既,佢哋做演員其實要不斷有新嘗試先健康
停留係大將軍既階段對佢唔係一件好事
係,前面對答有啲生硬,唔及佢兩個做趣劇時咁自然
佢地包伏大左都係正常既 channel做大左又要養多左人 佢地都大個要養家 時間過得好快大個左就係越黎越多包伏
阿J哥個表情
我覺得J哥越嚟越好睇喎
好大進步
下年4月1補拍返一啲朱mic麗英嘅一啲感情基礎會唔會好啲
同意,真係進步左好多,同埋好surprise啲人話佢多包伏佢係拍少左膠片嘅,好似以前咸濕笑話嗰啲,不過佢玩game係放左好多,啲懲罰片佢真係最撚鳩
可能係對白唔夠人性化
今次唔係淨係阿富寫,Judy 都有份
似日劇
去朋友度食飯睇左集粉絲福利署,童童真係好charm

多謝支持
記得睇埋星期一730
唔知阿Ben去日本拍咩
自己唔太鍾意今日個1/4,一來條橋扭幾次,有啲為扭而扭,二嚟啲對白比較堆砌
同事一嚟上屋企都算,入屋仲要煮啲九唔搭八嘅嘢,然後坐床邊為咗畫面就搞到坐床咁,海濱爆發個到演員雖然情緒有戲,可惜個filter YT 睇搞唔掂之外,明明上年麗英虐心個下入心好多
追幾個片段式浪漫場景畫面咁但個flow 同節奏都好出事下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞