[新office] Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (20) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
有次見到肥蚊,叫佢加油
佢竟然同我講:有冇唔開心,遇到嘅係佢?

佢現在真係好無信心
希望大家輕手D
俾D時間佢適應及進步
支持小薯茄嘅每一個人
嘩屌 有冇唔開心撞到佢呢句睇到都覺得心痛
我個刻都反應唔切
佢外在強壯
內心可能好柔弱
唔係要大家盲目撐(無意思)
但唔好因為未夠其他人好而覺得佢差(其實都合格以上)
佢finally做得都ok唔錯的
尷尬位就係佢chok”演技”
佢之前做開舞台劇
用力過度係通病
要時間甩
冇自信還冇自信 彈句咁既野想人點反應 好尷尬
無奈佢幾nice幾慘都好 最終要大家認同 都係睇表現

或者小薯茄/高ling都要諗點幫演員 無理由下下由程人富照顧 開導 朱mic都有搵啲野玩 又有打鼓加乘
Finally係好嘗試 好開始 雖然焦點都會落係另外三人
但唔一定要個個都要做主角 做到唔kick 睇落冇唔舒服 已經好厲害
我就無尷尬嘅
只係驚訝佢會咁諗

想補返句,驚自己表達唔好

我唔係話麗英唔識音樂,係講緊佢個回應

肥蚊果段都唔係踩緊佢,係想表達我睇完條片第一個直觀既睇法

又想鳩up多一兩句,其實我唔係太認同佢哋而家係no news=bad news,穩打穩扎一樣算到50萬訂閱,我唔知算唔算多,都叫向前行緊,可能想追求多一點???

Btw
起碼比起其他台,有啲bad news真係跟一世
特別係香港個生態,插你唔會留力,我寧願你哋無啦

1999抱歉
其實佢地廣告嘅質素真係好飄忽

有時我覺得可能係條片個正文嘅主題攞得唔好,好難同個產品有咩關係但就突然間跳過去賣廣告,成條片就傾向Hard Sell

或者係啲廣告對白太生硬或者唔夾平時佢哋嘅用字/語氣(但係呢個佢地未必要負責,始終個客係畀錢嗰個)

同埋好似除咗Kotex之外都冇見其他廣告商用雪櫃冷笑話賣廣告,係太難做定係驚太Hard Sell?(其實Kotex個三條冷笑話我都覺得超好笑,Hard Sell得嚟我好受下)
其實成個Finally個格調算唔算係偏向佢哋四個嘅中間點,或者可能係畀朱Mic同肥蚊多啲機會去同富J熟悉大家
其實我睇教束見到麗英以為佢係小薯茄嘅麗英去做戲(我應該係大概2020/21年先翻睇,同埋嗰陣未開始追小薯茄嘅嘢,只係知道有佢地存在,同埋睇過一集問答咁大把)

後期我先知原來麗英係因為教束所以先入到小薯茄,或者係麗英本身個人已經好有小薯茄嗰種味道,所以一拍即合

但係至於你話出道即低位呢樣嘢,我諗佢喺歌手方面都同朱Mic肥蚊一樣(即係銀河修理員條片)
會唔會就係程人富同童童幾乎冇負評所以係條片度做返類似主持嘅角色
麗英唔係有一條超平凡女生の日常咩
直接講明係有新人
https://youtu.be/_Yo_sn7TAbo
本身討論區呢樣嘢就係圍屌先會炒得起㗎啫,大家都讚嘅話撳粒掣就得啦,使乜留言啫

所以連登呢度一係就公海圍屌,一係就細Grp圍爐,冇咩事都係留返喺呢度算數
其實會唔會佢以前就係幕後,只不過回歸之後先用幕前身份再同大家見面

不過咁樣對佢嚟講仲難搞
你話佢係前輩又算唔上,你話佢係新人又唔係,你話佢好勁就好明顯唔係
點推佢出嚟都難
好認同 肥蚊係慘 睇片都覺得心up 但始終都係睇表現
我就係覺得東京一轉之後已經唔同咗
不過我覺得同搵出面填詞同作曲都有關係

矮妹同Freerider啲詞實在太啱音
啱到好似講嘢咁
再加上我估麗英而家學緊唱歌應該都更加了解點樣去用聲,點樣唱先可以健康同舒服咁唱(同埋畀人聽)

希望佢遲啲有機會可以再同人合寫下甚至自己再包辦
可能比較kick既係做唔到上把 但又唔係好肯放低做下把既感覺
其實日常Channel算唔算係平衡兩者,你當係集體Vlog又得,花絮又得

不過個人Vlog嚟講好似得J哥最多貨
個Chatroom一時恭喜一時嚇親
真係炒哂車
希望高ling唔好諗埋咩No news is bad news咁既野,爆得愈高跌得愈傷
腳踏實地行就可以了

另外覺得要認真拍返多d劇情片
佢都冇諗 佢明明話跟自己步伐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞