[新office] Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (20) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
我諗麗英嘅意思係音樂唔係一個人嘅事
佢都知自己嘅不足
想擁護同佢一齊整歌嘅朋友je
鬧佢個條友應該都係聽完佢啲作品先咁講??
但佢啲朋友係有份一齊完成㗎嗎
我覺得佢個回應係冇問題 (加上有啲Wing Wing 地
音樂不嬲都係一件好主觀既野
鐘意就鐘意
唔鐘意就唔鐘意
但一句話人唔識音樂真係好冇禮貌
麗英都係care朋友姐
鬧佢果d佢都冇放上心

INTIQUE x LAIYING Petite Collection
https://shop.intique.com.hk/page/intiquexlaiying

肥蚊信心低谷,其實高ling 都要認真諗諗
富哥阿冰有冰戲富撐住
童童J哥有庖丁解童
麗英就飛哂出去唱歌條line發展
朱mic同肥蚊真係仲等緊個皇牌brand為佢哋度身訂造咁,係時候諗諗想佢地玩音樂?打機?野外撚?清談主持?
始終佢特色係演戲但演親都係多人,party game同呢啲big event都係大家有份出,平均地做主角,難免令佢諗埋一邊
需要開一個獨立系列俾佢哋建立返信心

另外富哥真係一個好好既team leader,將所有炮火位用自嘲化解哂佢, respect🙏
同埋咩兒唔兒童向真係唔使介意,講真今時今日個世界咁重戾氣,仲唔夠黑暗唔夠負咩
幾成熟既成年人,就算無哂陵角,多少都一定有種想返返去以前無憂無慮既童真,你做類似既野俾到個共鳴出嚟,好多人會feel到,真係唔需要咁急去追趕
其實有小薯茄日常
可以開個節目仔俾佢哋試下
其實有時佢哋私人vlog 仲好睇
之前唔係有你講我哋做係肥蚊朱mic同j哥一齊做咩?
而家finally 就係做緊呢樣野
見好多人都話睇finally 開始留意佢地
唔太適合,或者講快左少少
有個你玩我地做系列
但呢個節目放副channel 都反映咗佢地內部都唔睇好得佢地三個擔大旗

系列片拍檔好重要 唔夾/冇化學作用係會攬炒埋對方
冰英童暫時睇都未做到lead既角色 要肥蚊lead就...
男既 不如直接睇FINALLY
樓上話減肥節目反而可以一試 只係就同FH肥豪撞哂 怕有對比又有傷害
好鍾意巴打最後個句
搭單同肥蚊講聲加油
睇返finally 第二集就知 肥蚊最有藝術命
會員有片出
其實麗英把聲直覺上點都啱日系熱血歌
但係至於佢其他可能性或者佢自己駕馭到嘅曲風(包括作曲等),就真係要睇多幾首歌先,不過我覺得佢喺題材上冇乜限制或者定型都係一件好事
小薯茄呢個主題好難喺公海興風作浪
我覺得未必係冇化學作用
不過我覺得題材上要小心揀
到底佢地三個要做啲乜嘢或者為啲乜嘢目標而去度某啲嘢先有火花同效果呢?(唔計Finally系列)

暫時我未睇得到
所以咪要試,一個方向唔得就轉章
好似富哥依家咁成功咁出名
但當初睇個台時都係睇佢拍住kiko 小明個堆拍片,雖然主題好撚好笑但帶唔出個人魅力,你只會覺得呢個細眼仔係普通素人
係俾時間慢慢浸返黎,儲到觀眾緣,佢又清楚自己強項同方向,放手俾佢玩咪成功左

所以肥仔要同高ling度下,要清楚自己想玩咩先
但高ling自己都未搞得掂
高ling 縮返去做party主持算啦
請到第8個幕前嘅話 應該唔使佢出鏡
佢連吳春冰呢個名都接受唔到
話佢似大軍,傷害應該等同deepfake佢
其實佢唱日系cover幾好
自己d歌反而麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞