[新office] Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (20) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
我覺得唔係盲反嘅批評都係好重要
盲撐嘅傷害力僅次於盲反
我諗緊j哥會唔會搞錯左a1同o1用法
聽過好多人都講錯
麗英應該唔係話啲論壇,佢話啲DM 佢嘅「勇者」,啲DM 說話係點我同你永遠唔會知,可能好難聽,連Ian 當年都收啲叫佢去死嘅DM搞到佢好沮喪,我自己認為係呢啲俾人欺凌係可行嘅情況下反擊都無咩嘢。
佢自己講銀河個條片會成日睇返佢提自己,佢係直視緊過去唔夠好嘅自己,呢樣嘢係好有勇氣嘅。
識唔識音樂,點先算識真係可以好個人定義(which is 佢開初答DM個答案)而佢去應對嘅方法係去學唱歌,搵唔同嘅班底一齊合作,令自己進步,呢樣係好有火嘅表現。
關於啲咩
剪得出嚟點會搞錯
係講錯 後期都會幫佢打句口誤啦
好多人都覺得J哥講錯
但睇返其他人嘅反應冇糾正同搭膊頭安慰佢就知冇錯
大家都係太關心J哥感情狀況
講完自己出pool
Chatroom洗版恭喜佢
之後話自己係A1 即刻hang 哂機
如果講針對麗英條team 可能就佢之前既歌太玩味 大眾心諗咁既歌都作得出黎 但東京一轉開始都多咗人讚
不過麗英條路預咗難行 唔係全職歌手 出歌量太少 歌又玩味重
至於樣貌聲線尖唱歌難聽之類佢應該都睇化咗 呢啲又冇標準 而且看重唔係幾多hater 係幾多支持者

肥蚊呢度好多人都講咗 佢入黎個刻難免俾人覺得佢走後門 見小薯茄紅咗先痴番黎之類說話 返到黎表現又唔好 呢種印象再加深
J講得好啱 YOUTUBE演釋方式唔同 Youtube片最重要係喜劇感/喜劇節奏
講演正經劇情程人富可能唔及佢兩個 但睇YouTube但求開心 綜藝就更加係 程人富唔止搞笑 轉數 主持等功力又勁 係Youtube黎講一定係TIER S(但J蚊出到去拍正劇 演技又係咪夠班 唔識評論了 可能只差一個伯樂一個機會)
肥蚊要諗係自己特色同定位 覺得佢好想衝出黎搞笑 結果唔好笑之餘又俾人鬧搶focus
想做下把位 做俾人鬧既肥仔做效果 但而家J做呢個位又進步到得心應手
同期入既朱mic d喜劇節奏又出哂黎 佢分享某D好笑野個陣 語調、停頓位令人想replay睇多幾次 唔係淨係sell靚仔音樂
咁肥蚊可以係邊方面佔一席位? 而家仲話請幕前

冰個啲就唔洗理 純攻擊外表 零回應價值 冰戲富同發達大計已經係最好既説話
都恭喜既 話晒終於出到pool
有第一次好快有第二次
每次見到佢都覺得佢唔係好投入
咁多人屌肥蚊
有次我係ig reels 見到佢啲片 係幾搞笑嘅
除左演技 其他都同意既
其實朱mic係衰喺第一條片個片尾與你
連套片都好正路冇問題
個問題片尾拍到咁差都照出真係好慘下
之前啲歌麻麻
但東京一轉真係幾好聽
而且成績都唔錯
支持麗英繼續唱歌
我都覺開壞咗個頭
同埋麗英+小薯茄真係一拍即合 拉高咗新幕前嘅expectation
結果效果不似預期就
麗英面對既問題都幾難搞下
我覺得個人風格開始同小薯茄抽離左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞