[新office] Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (20) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
可愛的英
我都唔覺佢有咩問題
佢party game 做俾人笑/針對幾好笑
我由一般變成樂見佢出現
佢的確有在場的價值及效果
個兩集尷到一個點
佢兩個企埋一齊就好有化學作用
只要佢地做好撚尷尬既野就好好笑
依家諗返J哥呢一年幾表現好咗好多唔知係咪同佢出過pool有嗰種自信有關
至於肥蚊始終都係energy高嘅問題
同埋係有時講嘢錯timing會好odd
呢啲真係唔係一時三刻可以改變到嘅嘢
J哥都用咗幾長時間先tune得好
而且肥蚊本身外形唔算討好
需要嘅努力可能係全部人最高
所以唯有希望佢真係做到
yo~
佢扮秦始皇係幾正
減followers 都笑死
佢哋又好野,次次玩unfollow都真係俾佢哋十零人扣到跌數
應該唔止,吹雞叫好多人unfollow
你估呢到無份屌
呢度屌肥蚊同朱mic應該最出力屌個隻
佢地唔係步住岩岩過就即刻unfollow咩

應該係1000xx咁
都係,但office un哂都唔夠個個搵幫手un
第一次un高ling都要吹哂雞先跌
果集到我pk
加油啦
《蕃茄薯仔talk》系列係咪冇咗
其實幾好睇
富哥係老尷個面已經免疫左

完全唔care個look
想佢哋拍多季
好多人都值得上嚟
叫佢問廁所點樣去 十次
Manco 孭得太多野
https://www.instagram.com/p/CqXifDYSX0c/

愚人出於惡意,現實會令人討厭。但愚人若出奇不意,而對方「受落」, 也有人期待被整蠱。

何佩覺得用「愚人」的概念,來寫一首歌是很有趣的。作為小薯茄觀眾的她,突然想到他們每年拍的愚人短劇,「愚人節,才是真正的情人節。」 意思即是在愚人節這天向心意對象表白,因為不能分辯是真是假,最後以玩笑或整蠱作結,去掩蓋失敗的告白。

這個題材方向,結合何佩對愚人的感受,很快即日便完成歌的曲詞,也促成何佩與小薯茄的合作,新歌成為他們今年愚人節短劇的片尾曲,更將此合作推上大銀幕。四月一日愚人節當日,在EMAX星影匯開設兩場放映分享會。
其實而家進步咗好多 近呢一兩年真係覺得冇問題 覺得有佢嘅party game都好好睇
希望佢睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞