歐洲歌唱大賽 Eurovision Song Contest Liverpool 2023 討論區

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
Rita ORA
查查查舞
Noa Kirel 係以色列當紅女歌手黎
2020 年服役 即係岩岩服完
而家先22歲咋
She will serve in the orchestra corps, which performs in parades, official military and state ceremonies, graduation courses and to entertain troops
戲肉到
邊個話out鐵膽
成地玻璃碎
SF1入決賽名單:
克羅地亞
摩爾多瓦
瑞士
芬蘭
捷克
以色列
葡萄牙
瑞典
塞爾維亞
挪威
Semi-final 1 Qualifiers

Semi-final 1
https://www.youtube.com/watch?v=RZFoFiasrE0
佢哋會tele拎到唔錯嘅分,jury應該好低
克羅地亞先唔會出局
semi只計tele會拎好多分
搞咗六十幾年嘅歐洲歌唱大賽囉
Jury不嬲同televote差好遠。

到時要睇芬蘭係咪jury vote輸九條街,否則芬蘭今屆應該都坐亞望冠。
睇咗唔少人youtube留言,講人氣Käärijä應該贏Loreen,見到有條片有個鬼妹為咗首歌死背芬蘭文。呢首歌勝在入腦,有rap有曲有畫面,就算小朋友都識唱,又會跳舞,就算唔識唱都識嗌cha cha cha。呢啲歌就算贏唔到,成績都唔會差。

Loreen今次首歌個人覺得比唔上Euphoria。 Odds maker開盤瑞典大熱,最主要都係名氣。
Euphoria你會跟住唱,但Tattoo唔會
觀眾呢幾年都唔係幾受瑞典
芬蘭要贏要睇下法國西班牙呢啲鎅唔鎅到瑞典嘅jury票
Tattoo 唔會跟住唱,聽完唔係好記得melody
瑞典呢幾年有啲名過於實。唔係話啲歌唔好,但呢個比賽要有齊聲色藝,歌路要夠大路先攞到票。 瑞典有好多作曲家,不過俾人感覺啲參賽曲比較stereotype,無乜火花。
所以幾年前葡萄牙一首JazzWaltz贏到真係一大奇蹟,有聲但無乜色。真係靠首歌同演譯橕住。
好多ballad聽完無印象無特別
好似尋晚阿塞拜疆 荷蘭呢啲真係聽完都唔記得佢唱咗乜
所以克羅地亞嗰陣選到呢首
已經覺得佢實出線
尋晚望下玩過eurovision嘅俄羅斯歌手
官方已經無follow幫手做俄方大外宣嘅Dima Bilan, Sergey Lazarev, Polina Gagarina
反戰嘅Little Big同Manizha就仲有follow
佢推帖啫
睇好法國、芬蘭、以色列、瑞典
Eurovision 不嬲都政治正確
笑死,ENFJ係比較接近返現實社會嘅少咗上嚟叫春
雖然咁講好似有啲mean,但真係覺得歲月催人老
我都想唱吓反調捧吓芬蘭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞