歐洲歌唱大賽 Eurovision Song Contest Liverpool 2023 討論區

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
暫時今年好似未有邊首特別鍾意咁
波蘭年年都係咁嘈都係照做
係selection 唔係election,都係由同政府有關人士內部討論,之後揀個代表國家

利: ex係波蘭人
同junior eurovision差咁遠
Loreen順利贏咗瑞典初選
睇咗兩個semi final嘅list
發覺好多比較熱門嘅都係semi final1
瑞典 芬蘭 捷克 以色列 挪威
仲有塞爾維亞 摩爾多瓦 葡萄牙呢啲
波蘭條女好難頂,mv入面啲行為好似high大左咁,佢鐘意咁其實都唔係唔得,但唱功可唔可以好少少national final第⼀個字baby已經好撚難聽,明明上年ochman好好,屌好撚辛苦
賣屎忽但無上年chanel唱功咁勁
鳩估出線同前10
Semi 1
克羅地亞 拉脫維亞 挪威 葡萄牙 塞爾維亞 捷克 芬蘭 以色列 摩爾多瓦 瑞典
Semi 2
亞美尼亞 比利時 塞浦路斯 丹麥 愛沙尼亞 澳洲 奧地利 格魯吉亞 立陶宛 斯洛文尼亞
Semi 2真係好弱

前10
瑞典 芬蘭 奧地利 英國 以色列 捷克 法國 西班牙 意大利 烏克蘭
拭目以待
清你都終於入嚟
semi 1 啲歌好正
留定名。一年容易過eurovision
波蘭條女個MV六成dislike
national performance九成dislike
又要劉明今年過咗嚟英國反而少留意咗

試吓search Bejbe
Denmark嗰首搞咩 K-Pop嚟架?
我覺得塞爾維亞嗰首都似
今年覺得Czechia同Ireland唔錯,其他有啲流行曲老套啲但係都OK嘅
捷克似係jury vote會好高,但public會一般
同樣情況我估挪威一樣
芬蘭就會相反
然後就會益咗兩邊平均嘅瑞典
不過都有唔少聲音覺得Loreen以前贏過又上咗神台,根本都唔洗再參加
咁講 唔好唔記得kpop同mirror好多歌本身就係北歐人作
即係咩,有冇link
佢首歌第一句 啲人話你喺YouTube search bejbe第一個就係佢
有人講Eurovision
cd-rom都出下post先

瑞典首Air都好聽
但可惜遇著Loreen太強

首Cha cha cha搞到芬蘭既piña colada原材料賣斷市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞