歐洲歌唱大賽 Eurovision Song Contest Liverpool 2023 討論區

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
呢排睇左好多prediction都睇好loreen,不過個人覺得瑞典Loreen首歌真心無左Euphoria個水平(雖然嗰年我都唔係最鐘意佢),小小名氣overrated。
(個人覺得九成烏克蘭會贏多次,雖然硬係要比較嘅話我都係覺得無瑞典首歌好)
利申:個人撐愛爾蘭,芬蘭,挪威,塞浦路斯,瑞士。斯洛文尼亞同摩爾多瓦首歌都幾正。
要返工,睇唔到半決賽了

好多歌都未聽
Loreen出嚟瞓三分鐘都隨時大炒贏
勁多人投佢個名

其實佢都贏過,又俾佢再玩,基本上屈曬其他人機
Alexander Rybak有再玩過嘅,不過都排名唔高
但Loreen已經上神枱,再參加都唔知為乜
希望Kaarija爆到冷
其實如果Loreen都玩得,不如叫返ABBA玩過
但佢真係男神
有啲人唔想玩第2次就係驚一定有人比較
Little Big 2021年有機會參加
但佢哋都decline,就係覺得有人比較,同埋佢哋已經得到exposure,不如畀個機會其他人
如果芬蘭贏,下年五月就去
就算無飛都去當地睇直播

愛爾蘭 荷蘭唱到咁真心失望
捷克六條女嘅造型又變成咁
我終於入嚟

芬蘭今年National selection d歌首首都好正,不得了
終於見到清,成年應該得呢排會見到
巴打你講到我都心郁郁
要睇芬蘭嬴/host Eurovision真係廿年 (or more) 一遇歷史時刻
難得今年出到首要pop有pop 要電有電 要rock有rock (?) 既歌
我真係覺得今年既芬蘭值得一個機會
後Maneskin年代,今年好多band
仲要咩類型都有
法國應該個performance有料到
賠率變咗第三熱
https://youtu.be/sviyg1iIu3o

Lord of the Lost唱cha cha cha
Georgia 嗰個成個Ariana Grande咁
https://youtu.be/Pwx8dkAfqm4
Armenia條女仲似
rehearsal有試新宣佈出線方式
新方式係所有人一齊上台公開處刑
第十個出線位會分六個畫面影住參賽者睇佢哋即時反應
但最後決定用番以前坐green room咁公佈
唔該樓主置頂
第一場準決賽:
www.youtube.com/watch?v=RZFoFiasrE0
英國巴打報到
今年片頭會係「烏克蘭—英國—參賽國」嘅同一個地方?
ESC夏蘭特
挪威:圖書館
馬耳他:巴士
Patricie 早幾年個look真係好初戀⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞