歐洲歌唱大賽 Eurovision Song Contest Liverpool 2023 討論區

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
因為生活已經夠寧靜,佢地鍾意funky
同其他比嘅話好易比下去 同australia而家呢個表演比已經輸咗
投票啦準備
australia大叔大嬸齊齊rock,我鍾意
本來我想支持solvenia,但係而家搞到我心郁郁想投澳州大叔大嬸
投兩票囉
投咗5票:belgium,solvenia,australia,san marino 同 cyprus
今日呢度無得投

否則我會投澳洲、奧地利、斯洛文尼亞
你提醒咗我,幫你投咗austria
多謝!
以比賽嚟講係嘅,舞台設計同效果已經差好遠
唔駛,仲幫你投多咗澳州同slovenia一票 (順便推多cyprus一下,我就係鍾意靚仔)
巴打住緊邊
你一個人都投咗10票,有無?
不過講開又講,san marino真係有驚喜,主音真係有啲 freddie mercury
望望香港樂壇九成都係ballad
首歌係正架希望入到決賽
無所謂啦,一年一次,投埋finals都唔會話好多好多錢
生活係香港我會明白點解ballad

係歐洲係另一回事。 以前係香港我都prefer ballad,依家係歐洲我都鍾意techno, rock
今晚比星期二晚靜好多

前晚啲氣氛真係超正
我唔明喎,細細個已經麻麻ballad類音樂 我反而離開咗香港先開始聽多咗廣東歌

歐洲人普遍鍾意嘅都係啲sth to dance to
係歐洲人鍾意又唱又跳又funky
其實係semi 1我好鍾意 ireland,但係竟然收咗皮(同其他band sound一齊),歐洲普遍唔鍾意 brit rock 吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞