[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Ex-Aid 40 , 宇宙22

567 回覆
16 Like 2 Dislike
有冇人解讀下"唔係19分之1"呢句野

但舊平成同新平成都唔係同一個世界觀

新平成都唔少戰力
W ex aid gaim(提子 蜜瓜 榴槤 栗子 核桃)
Drive打唔到都重有chaser
Ooo 打唔到都重有birth

chase復活咗?

打錯 Mach 先arm

諗呢D真係諗到腦爆,仲衰過搵一大堆格硬黎既問題填坑

btw 見到新拉打個主角簡介咁天才型,諗返好似好耐冇呢種主角? (永夢唔計

BUILD個世界觀玩到咁大,就已經無可能同其實拉打係同一世界觀到共存啦,其實每年年尾既大戰都有穿越之嫌,同埋咁多代拉打既故事好似都係發生係東京,咁東京應該亡左都

Build個編劇係咪第一次做主編?

特攝係第一次
以往寫開日劇同電影,電車男(日劇)同熱血高校兩套經典作都係出自佢手

有無人覺得實體圖出黎之後無咁型

但舊平成同新平成都唔係同一個世界觀

新平成都唔少戰力
W ex aid gaim(提子 蜜瓜 榴槤 栗子 核桃)
Drive打唔到都重有chaser
Ooo 打唔到都重有birth

chase復活咗?

打錯 Mach 先arm

諗呢D真係諗到腦爆,仲衰過搵一大堆格硬黎既問題填坑

btw 見到新拉打個主角簡介咁天才型,諗返好似好耐冇呢種主角? (永夢唔計

BUILD個世界觀玩到咁大,就已經無可能同其實拉打係同一世界觀到共存啦,其實每年年尾既大戰都有穿越之嫌,同埋咁多代拉打既故事好似都係發生係東京,咁東京應該亡左都

特攝係第一次
以往寫開日劇同電影,電車男(日劇)同熱血高校兩套經典作都係出自佢手

個身有少少肥 好似頭細身大咁

可能係昭和,平成之後第三代
或者係平成3期?

[FF]橫跨兩個年號?同其他新平成唔同, 係平行世界?
好似Turn-A咁係所有拉打既終結?[/FF]
主角係物理佬
二拉會唔會係化學佬
三拉就係生物佬

特攝係第一次

個身有少少肥 好似頭細身大咁

二叔老la, 身型最fit 係Kabuto 嗰陣

佢真係開始走樣
身型冇咁靚
近幾代近鏡都見到佢條車軚
主角係物理佬
二拉會唔會係化學佬
三拉就係生物佬

可能重有N展佬、IT狗
勸大家唔好買扭蛋果隻獎章
買完,折完,砌完之後好撚空虛

Youtube 睇到原來無聲

買齊十隻先會有聲

買齊十隻先會有聲

買齊十隻先會有聲

2019年先轉年號,build係2017至18年拉打,其實係咁啱平成20周年先玩完,我覺得出年先會玩大佢

2019年先轉年號,build係2017至18年拉打,其實係咁啱平成20周年先玩完,我覺得出年先會玩大佢

都話唔埋既, 有踏入左平成照計昭和既先例
都有可能未踏入新年號就照計新年號既玩法

大我個髮型

我覺得意思就係超越舊有既拉打囉

FF:build會係本篇連結曬平成拉打,會有前輩出場

今作はシリーズ第19作目にあたりますが、それは19分の1という意味ではありません。オンリーワンの面白さを持つ「仮面ライダービルド」が新しいニチアサの第1歩を踏み出します。

睇返成段,佢後面果句咪講左係想BUILD以佢獨有既趣味/吸引力黎作為新時段既ニチアサ(朝日電視台星期日朝早兒童節目時段,包埋光之美少女同戰隊果D)既第一步

大我個髮型

呢套d演員真係個個都靚仔靚女好順眼

大我個髮型

呢套d演員真係個個都靚仔靚女好順眼

人多之餘仲要個個順眼真係好難得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞