Metal Build 討論區(146)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
紅戰士
高達黎?
yes
望下點玩先
暫時計晒所有嘢,就算淨係買一件都平過$1500
包哂所有野洗唔洗2萬5yen?
我是用最近匯率來計的,yen呢幾日升左唔少,可能都有影響到
當2萬5就差唔多1500左右
其實就差唔多1/144同1/100嘅分別
不了 會諗起呢隻
惡夢既開始🙏
唔洗,運費2000 隻野22000!集運promo有1000yen減
但我見22000果啲係拍賣低價,要自己再出價,之後拍板,咁最終個價應該唔至22000?

定係有其他代購可以直接買?
點解
我應該無睇過依套

上樂天,可以直接買
未試過,研究下先
求救 想問下飛西個背包點裝上去 睇埋說明書都搞佢唔掂
咪插入去之後向下推食住佢個t字位
有冇咁誇張呀
你睇清楚隻西個凹位 對準先垂直慢慢向下
手指都跛
都未除到自由個背包落黎
最近見大家都係度討論緊隻福岡gundam base 超合金RX-93FF, 咁我又去搵下資料望下,又好似唔錯喔,而且最近都入左2隻gundam factory 同 gundam base 既高達, 咁我就諗不如儲齊三隻佢啦,而且有巴打講去到果邊都未必有得買,咁就不如依家親個價好,搵岩價就入左手啦

入面D野同gundam factory RX78差唔多,不過大盒少少而且拎上手重D

好靚仔,QC又唔錯,而且好重手,成個都係金屬咁制,金屬既重量好正

武器就係得咁多

2把劍柄裝左上身,但都重有另外配多兩把直接裝上激光黎玩

重有個三色標誌盾

依個又係可以所有武器裝上身,雖然有個地台可以裝上去,但可以裝上身開心D

依隻野既重頭戲來啦~~長程翼型感應炮,重新設計既浮游炮?
支野D色好靚,質感又好。但好輕,應該就一D金屬都無。

重可以連動式展開,後面一拉,前面槍口就展開,好有動感,好正

岩岩提到,可以裝上D武器上身,依支野都可以同時裝上去,原本我以為要用支架,點知根本咩都唔洗,都站得好穩

就算直接裝係左手度,都完全無問題

到另一個關心既問題,就係燈位,之前聽聞巴打講,D燈好弱。我上網睇過片真係弱到睇唔到咁制,但係一試之下,唔係喔,好光喔

有日光底下

暗D既情況下

再試用同隻RX-78對比下,係光D同暗D既情況下,兩隻既燈表演唔錯
唔通今次依批有修正過?

咁岩兩隻拍埋一下,發現D分色差唔多架喔,連對漆頭既燈位都一樣
不過個底台,就RX-78好D,多D資料睇

想對比下同普通NU有咩唔同,但我得隻RG,咁就望住先
就咁望一望,就真係只係改左D色同浮游炮,基本上都無乜改動

不過隻93FF,身上無乜爆甲 或 可動既位,感覺就差左少少
得右手劍甲可動下咁

有D期待個背包可以展開,但無,連D噴射位都郁唔到既
以為可以好似RG果隻咁 可以展開有動感D,不過係背面好少望到,都可以接受既

順便拎左RG 幅浮游炮扮下野

總體來講,我都好滿意
隻野幾重手,關節位又緊,拎支新搶擺乜POSE都無問題,而且特別係燈既亮度,比起之前果批有改善

黎返個旅客角度望上去,而次多謝大家收看呀
褔岡nu好似是參考rg設計的,所以你拎rg去比較會覺得佢地2個好似
即係連個面相都係RG 果個細面樣?唔係長面既馬面款囉喔?
望落去 好似又再修改過咁,界乎係RG同MG面之間
面相唔是太肯定
手腳的rg要素就比較明顯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞