Metal Build 討論區(146)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike

想要依款,係未從來都未出過 metal build or 超合金版?
nu一律建議解體匠機
等解體匠機再版
agger
無位
又無錢玩

講落原來出左 Hi-v 都無原版Nu, 唔通逼人玩匠
出得聖約裝又唔出隻Astray Out Frame本體
搞到而家要聖約裝襯金迷,九唔搭八
仲話期望佢出新品,靜係出裝都可以再戰多個十年啦
濕鳩笨大
是,你講得無錯
你唔課金冇資金研發下一隻
不了,等佢摺line
Ok
摺左開新合金line

首當其衝
突擊 exia 迷惘
其實今次去日本係得知 gundam factory 今年三月尾就關閉,身為高達迷既我,梗係要關閉之前去朝聖一次,咁就拿拿聲買機票去趕尾班車睇高達,順便買隻日頭版既橫濱高達做記念啦

但如大家所知,佢突然推遲左一年,早知咁我唔洗趕過去,最麻煩依個時候係交接期,D產品都賣得 7788, 但又未趕得切補貨,大部份都sold out

好彩最尾我都買到隻日頭版返黎供奉
D配件感覺有D少,不過個盒咁薄都預左

但隻高達既金屬感做得幾好,比我預期中好,而且我第一次玩超合金
D關節位有咔咔聲,幾有新鮮感

另外 重會著燈,雖然好微弱咁,但對我黎講好有新鮮感

對眼同心口著燈

個頭後面著燈

依款都都可以全部武器裝晒上身,好鐘意咁
又可能因為太少武器

另外環境暗少少,個燈既效果會明顯少少

話晒係橫濱高達既模型,試下扮返幾個pose, 還原一下先

整體黎講各方面表現,我都好滿意隻,不枉我特登帶佢返黎

另外,share 橫濱高達少少相片
留左係果度大半日,為左睇三個景色

聽聞依個派既記念品,派埋3月就無,都算好彩有拎到

另外順便扭左幾隻高達返黎,咁細隻,但又好靈活[img]

依隻又可以玩著燈

請容許我再分享多少少野,因為無意中見到D車同高達合作,就買左忍唔住買左LA。

咁多架,得隻核心戰機重手,成隻都係金屬咁制,其他就還好LA

有D長,希望大家唔好介意,多謝收看

恭喜清買到日版
我仲有成個月先去,唔知到時仲有無
之前email問過gundam factory,佢回覆話補貨無期
呢隻唔係福岡限定嚟?
有師兄話港魂就派
我都想佢出out frame本體
唯有等下,睇下有冇機

一般25號sf就會送到

過幾日就好易搵
有冇炒起?
有 除非無

大家係咪等到時呢個價收隻
屬日去完福岡睇nu,但隻超合金都係無貨
隻風靈改修型都係無貨
之前俾天龍人買撚晒twitter影到屌晒鬼 後尾咪cut左
那有位
你係想買日定夜?
日夜都無所謂啦
聽日講秒葉原都有炒價賣
仲有一個月,好期待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞