Metal Build 討論區(146)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
我都冇位 想j要次次裝翻對翼上去
隻紅蓮真心靚
但做唔到起跑姿勢有d可惜
另一個敗筆係個地台好流,支撐力不足
已經向前仆過幾次街
呢到話唔會仆 你自己問題唔好盲反thx
睇點擺,重心放太前真係會仆,有咩理由個支撐位放落個背包度,仲要個背包本身都係唔係裝得實

除左呢樣野整體好滿意
係咩 啱啱出嗰陣大部人都認同個地台係廢 隻紅蓮連光翼好重 連接位俾塊膠你點會夠力 而且腳啲尖位其實有機會刮花地台
日本已經插到21000
個垃圾地台第二日已經隊花左
收返埋就咁企係到算
反正企得好穩
我都係花咗 對腳諗住做呢種pose 點知就奶野

今次去睇橫濱高達之外,重想親住日元平去追返2-3隻metal build, 出發前都向巴打們問定OOR/X0/X1 資料咁。點知事與願違,雖然日元平左好多,但日本D鋪頭炒得好兇狠,就算5.8算再退埋稅先同香港炒價差唔多,有D鋪頭直頭無得做退稅。

但我又搵晒資料,好想追一隻喔,咁就上carousell搵下,咁岩就見到隻X0原價出售,即時約左賣家,回港交收LA

拎上手個盒好厚,打開箱原來有咁多配件,好抵玩

隻X0拎上手,咁輕既

扭轉面先醒起,個核心機未插,所以咁輕

架核心機,D色幾靚,分色又細緻,好鐘意
連背面都做左三隻金屬色,機械感十足

可能我入坑尚淺,第一次玩咁多武器配件既高達,覺好驚喜,好抵玩

可變劍/弓既主武器,依把野真係好正

身上既裝甲轉變成武器

重有大量既槍,而且重可以變形

不過兩支光柬劍,個手柄竟然係架核心機度,要拆出黎好麻煩
裝上去當發炮效果都不錯既

隻野最吸引我既地方就係依件外甲。搵資料果時心大心細左好耐,要X1定X。最尾揀X0, 因為件甲既漆面處理比較特別,唔同角度會呈現既金屬色都有唔同

而且重可以大幅度展開,個咀重可以開合,霸氣十足
我對依隻X0 真係喜出望外

題外話,metal build 我除左玩高達之外,重有玩EVA。走之前見到GIGA岩岩推出明日香可以夾,係最終電影版個look,咁順手夾返左隻返黎啦

咁擺入個EVA櫃度,岩岩好啦

結果買左幾隻高達,變左唔夠位,咁唯有屈就下D EVA 搬去細房度
依大家變得更加親密,都幾好呀

隻X0作為依個行程既收尾,我真係非常之滿足
又係有D長,希望大家唔好介意,比我有機會分享模型
多謝大家收看
點解個價跌到咁?隻野造工唔好?
樓豬pin this
覺得唔撚似Nu掛
等你後追埋x1fc
我都唔明,可能因為多人魂限買嚟炒燶咗!我自己都忍唔住買咗隻
造工排名:日/夜間>Nu >自由>魔女
連主席grp班打手都唔買魔女就知
我都有搵過下,唔知點解貴過X0 幾百既
再諗下先
魔女真係伏到爆,我以為出得起合金,就必屬佳品
不過低過 700, 可以會考慮下
笨大中意留後手,隻風靈超合金咁早出,本身就好大機會係咩都冇是旦求其,然後真係
追哂crossbone系啦,唔洗煩追唔追
X1FC果啲羊貴所以貴幾舊
Yahoo日拍
隻夜間真心正,早排去橫濱諗都冇諗就買咗
唔re樓豬支金剛棒了

想問幾時追埋sf?
係喔,之前羊貴,無諗過依個問題添
我係買SF入坑,第一隻高達metal build 就係佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞