Metal Build 討論區(146)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
炒狗點會肯幫佢清貨,見冇人要即cut啦完全冇成本
bandai要清貨不嬲都係連埋通販熱門野餵玩具鋪食骨
我係填順豐站拎貨
係咪唔比啊
魂限跟order整貨
無人訂 佢咪唔整咁多
唔使你幫佢清
今次去東京原本想買隻OOR,但個炒價計埋5.8 算都同香港買差唔多。咁岩見到big cam 有做優惠,除左 退 10% 稅,重有多 7% discount,咁我無00 系列既metal build, 就順手入左隻 exia玩下

之前覺得無啦啦多左兩隻手係背面怪怪地,但開箱拎上手玩,感覺又唔錯喔,比我想像中要好

同場加映 同隻MG OOQ 合照

另外,終於見到地死實物,真係型到爆,要等到8 月先到手,好難捱

地死幾靚仔
Metal robot魂量產nu有貨派
等大家開箱,無訂
有冇炒起
唔知mr魂炒極都有個譜吧
點樣有7%折? 要咩卡先有? 最後埋單幾yen?
Master/ visa / PayMe / wechat pay / Ali pay 果啲都得,應該都係做比遊客消費用,最後我記得1萬8千幾日元左右,你可以參下依條片
https://youtu.be/tw2BfL8RvGE

我去big cam, 有show出黎拎多7%,之後另外一間L字大商場,佢地主動問我有冇以上付款方式拎多7%。
搭單想問下
日本買突擊高達有無平
定其實所有MB係香港依然最抵
香港炒既日本一樣炒
魂限既都係中古店先搵到而且都係炒價,如果有得做退稅既店 先叫平香港少少。得通販果啲係各大商場先得買,咁就可以做足退稅同7% discount。
大商場應該都是得近年出的通販先有機會有貨
即係咁,有得退稅又有discount,咁岩見到有隻HI-V,上網搵下資料,見人講得唔錯,就決定入手啦

之前有玩過RG NU,對依隻機有少少認識咁,知道佢比其他機體大少少。個盒野拎上手,真係幾聚手,開盒拎晒D野出黎,都幾多野下喔

買之前搵過資料,知道依野D甲可以展開,依個都係吸引我買原因之一未展開前都覺得佢個樣好bully, 展開完更有感

浮游炮,D分色做得堅靚又細緻,但估唔到裝依6隻浮游炮,都裝左我大半個鐘,睇片見人講好難裝,估唔到難到咁

終於裝上去,重有可以全部武器都裝上身,好鐘意咁樣設計

同場加映 同隻RG NU 合照,雖然唔同SIZE,不過有一點就係個樣真係有唔同,RG果個短D,HI-V 長D。RG個樣睇落就後生D,HI-V就中老D咁

裝個背包搞好累,求其擺個POSE結尾

多謝收看
如果高達黎講,我靜係睇到 EXIA 同 HI-V,重有見過雙槍黑色果隻
好詳細開箱
浮遊炮我都裝左好耐
有無諗住買埋碌大炮?
多謝收看
想呀 但係未又要食炒價?如果係,依家幾銀?

我記得依個樣
我諗枝炮應該無特別炒高,全新好似keep住千頭(港魂$1010), 可以上網搵搵
搵日執隻exia 先, hi nu 折完幾多yen?
金迷天密娜,我估是新的消光色
https://hacchaka.net/archives/52068901.html
應該係依隻 其實依隻係邊度出處?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞