[AROHA] ASTRO 討論區(76) - 7週年粗卡(Feat.牙俊支咪)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
可惜既係 呢一行 運氣先係最大既實力
廢社終於都記得5期到咗期, 不過再度延期喎
https://twitter.com/astro_staff/status/1631157382800904195
無限粟米湯咩
作為有陣時都會睇下ASTRO嘅路人
同埋留意kpop都有成十幾年時間嘅廢老
雖然最起初都係識牙優先
但因為牙石同隔離團我仔出演過Dance War
而我又比較鍾意舞台上突出嘅成員
所以係ASTRO入面最好感牙石

見到前面巴絲咁講
可能自己曾經都有類似牙石咁嘅經歷
所以我都幾感同身受
有拎過勇氣出嚟同公司反映爭取
但最後得到個咁唔如意嘅結果
仲受到不公平嘅對待 咩都無改變過
佢心灰意冷咁揀唔續約都好正常

如果今次佢揀續約
即係表示自己選擇忍受公司嘅所作所為
雖然隊友同AROHA會開心
但佢咁樣忍落去
其實有可能鬱到自己情緒有病
始終續約帶來嘅後果都係得佢自己去承受

所以我覺得牙石約滿唔續約都算好來好去架喇
不過都理解AROHA對牙石有意見嘅
追kpop真係要珍惜當下
鼓勵大家有得追就好追喇
得返五膠要時間整過啲宣傳品呀
BTW, 今次似係最後一次延期, 應該三月尾四月頭會出新一期會員
其實我地都好明白佢經歷困難、可能爭取過但改變唔到事實之後心灰意冷決定離開, 但係假如佢落決定之前有同隊友商量過講清講楚就無問題囉, 但而家事實係佢到2月23都無交代自己去向, 然後仲用霉團twitter幫細佬宣傳, 到2月25佢生日嗰日父子都無出慶生post之後兩日見到離巢退團, 我覺得廢社、五膠同仆生肯定唔係好來好去囉
唔好意思我可能表達有誤
我指佢算好來好去嘅意思
係佢有等約滿 有合約精神
因為好多時啲團爆啲大新聞
會有成員好快離團
比較起黎 佢都算係咁

不過我都明白你哋對佢有不滿
好耐無點fan service
同埋用twi promote呢個都幾離譜

至於成員之間感情係點
我都唔了解太多 所以我都唔識評價
我追嘅團好耐以黎有人成員生日嘅話
都未必個個成員會另外出po
所以一早睇開左
但我又唔覺佢哋關係唔好嘅
首先多謝p絲
依家理性路人買少見少 所以每次p絲上水都好開心
居然仲記得Dance War
PURPLE 23
我記得太陽係RED 28
台上3分鐘 台下10年功
努力唔代表一定會成功
牙石盡力過 努力過 拍拖係完約前3個月爆
後期無Fan service依啲 Feel到種都劈炮唔撈仲理撚得你咩
但當中7年 如果唔紅唔算係醜聞嘅話
無欺凌 無老強 無吸毒 無夜店 無醉駕
雖然睇落去好似係應份咁
但睇過下韓國娛樂圈都應該知啲誘惑多到
唔係咁容易架師傅
所以依家完約 唔續 係牙石最好嘅選擇
留係度你一世都只會係_ _ _隊友
咁不如跳出去做佢自己鍾意做嘅嘢 好過日日畀啲毒唯照三餐屌
有得躺平都唔躺 跳出Comfort Zone闖下 唔係件壞事
牙石28號退團 廢社3月1就已經post 花生世巡
7+7換嚟馬照跑舞照跳
夠晒諷刺
牙石走得好
希望佢地六個真係可以好似p絲你所講, 將來再見亦是朋友啦
畢竟佢地一齊生活咗無十年都有八年, 我相信佢地嘅感情唔係假嘅
假如仆生出咗去將來發展好過喺霉團嘅, 我諗ROHA同五膠都會戥佢高興嘅
橋就我地出
錢就廢社袋
都係 我諗牙石真係對廢社心灰意冷
韓國fans又好似成日話佢咁 牙石睇得多都會灰
希望佢之後做到自己鐘意做嘅嘢 可以開開心心
係廢社嘅作風
想問下係咩橋呀?
無計啦, 鬼叫韓國班人個個都嚴人寬己又口沒遮攔, 而且偶像本身社會地位又低
不過入得呢行就要預咗咁
花生粉絲見面會啲環節
哦, 我見到參選通知以為咩嚟𠻹
仲有顏值
(其實石係靚仔
但對住銀優
所有人都係唔靚仔)
好難算
始終都對左佢咁耐,會慢慢忘記但呢幾日想講就講
講晒佢就從此係大家心中消失
咁就夠
我多謝你哋先真啦
咁呢度嘅巴絲都好好人
唔介意我由好早期開始過黎R水吹
呢個po感覺好舒服好warm

當然記得Dance War啦
因為係我仔早期難得嘅個人資源
牙石入到決賽 我仔第二round 就foul
仲有得上MMA大舞台表演
之後個團有拎到MMA提名但無去囉 公司垃圾
不過MMA個段表演覺得牙石好慘
佢主舞個part 個鏡頭就zoom得勁遠

其實掛住個咩咩隊友呢啲標籤真係好唔尊重人
牙石本業應該都算做得好好呀嘛
加上照各位巴絲講 公司都唔太尊重佢
而自己做左社會人士之後
都明白係一間公司做超過七年係一件好難想像嘅事
所以好佩服啲idol願意為夢想一開始要簽七年賣身契
牙石都留左咁耐 仲加上練習生時間
都係發現此地不宜久留嘅話
離開真係不妨一件好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞