[AROHA] ASTRO 討論區(76) - 7週年粗卡(Feat.牙俊支咪)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
MORE
霉團除左唯毒鐘意優之外
真正既roha係好少見到佢地分上弦同下弦
覺得astro就好似一間start up公司咁
大家一齊捱出天下
而家有成果,為義氣都唔肯捱多陣
係既你冇心做又要續約其實冇野好
只係掛住個名我地開心啲咁解
點同呢
高貴人間尊爵不凡嘅毒唯係會計住出場有幾多下尖叫係屬於邊個邊個嘅
仲有點解邊個邊個出嚟表演啲尖叫聲會大聲過邊個邊個嗰陣

啲垃圾下弦扶貧丏幫隊友粉點解唔分?
因為懶係嘢扮晒一家人咁
返到屋企又唔識計住啲傢俬邊件係老豆畀錢買嘅 邊件係老母買嘅
啲買餸錢 啲燈油火蠟邊個畀家 餐飯邊個煮
一家人都唔撚識斤斤計較
其實都好難怪佢
練7年做7年都係得個吉
同牙真隻小分隊專都係襯花生完CB完有空檔
自己拎份計劃書同廢社斟斟先有機會出
個個舞台開LIVE打足2定3個禮拜歌都係賣得5萬隻
花生CB開一場都唔知有無就賣到十幾萬
無論你個人點努力都不被待見
就好似團綜話佢自己19年攞一位嗰陣好似完全唔關自己事咁
一內疚就會越嚟越消極 久而久之就會想放棄
不如做返正常人好過
唔撈最大 唔使理由
btw韓國有無散水餅傳統
老實講, 假如佢仲係A0而因為有咁嘅想法而離開, 我相信無論ROHA定其他五膠都唔會怪佢, 可惜佢俾人嘅感覺似乎係拍拖之後先改變咗, 唔知係條女引導佢定佢自己諗法改咗啦, 總之出嚟俾人觀感唔好啦
咪手寫咗散水信囉, 仲想點?
真係好可惜
14年嘅青春就咁俾左廢社 放棄努力左咁耐嘅嘢真係唔容易 阿石又唔係冇實力
佢咁鍾意表演 又話要一世都做表演者 甘心做返個普通人咩
不過佢都咁大個人 希望佢唔會後悔呢個決定
我講嘅只係其中一個有可能發生嘅諗法
唔一定係石嘅諗法

真相得石、5膠、廢社知

Anyway, 祝福各人
係咩崗位都好,可以發揮自己,開開心心,咁就好
同意湯巴

所以我話我最憎廢社
明明有料嘅人,俾佢當廢料
真心,我係石,我都走

係兄弟嘅,走咗都係兄弟

離開廢公司
係人知常情
做idol真係好大壓力
可能佢覺得做idol先係最後悔嘅決定

真相冇人知
認真
佢哋之間冇分上下弦
甚至團粉都未必個個咁諗

但同一個團
有兄弟密密出show
自己就好辛苦同公司bargain
先得個少少機會

就算兄弟好好,唔會單打自己
自己個心都好難會冇比較/覺得舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞