政府個思維都幾有趣,違泊罰款呢單野見證呢個政府已經係傻人管治

347 回覆
789 Like 64 Dislike
有邊單唔係
用得多膠袋就收多幾蚊
煙剷多就加收煙稅
人地就搞教育 由細教環保意識習慣
香港政府
應該要啦違泊即係犯罪啦,唔佢收咩罰款,叫收租算啦
支持嫁,只要佢一視同仁拖埋車房果班
最on9係政府自稱想環保
但回收上既配套係0
完全靠商家自負盈虧
結果淨係得賺錢既野有人收(紙,金屬)

跟手就同我講膠袋收錢
唔抄邊有收入
除非架車必要啫,炒牌係養車一部分,養唔起咪唔好揸,根本牌費抄牌罰款都要加
佢個目的唔係降低違泊呀
再嘈佢320變640呀
無睇新聞? 上年抄牌賺成11億
free $$
唔好睇埋啲盲反post就當係事實啦
齋講以前塞到仆街既觀塘開源道 已經改善左好多啦
大把搵食車無位
猶其係重型車
加罰款只會搞到咁多人失業
同埋違泊阻街呢個問題都係解決唔到 本身係規劃失敗先出現呢啲問題 天價罰款都冇用
有錢買車養車揸車都預你有錢比$320唔滿意嘅咪唔好揸
泊便利店門口入去買5分鐘野
入場?
犯法罰錢嘅嘢其實只係叫你窮人唔好做,家下係叫你嫌320貴就咪阻住啲俾得起嘅週圍泊
恆常性收入
加到3千只會益左停車場, 政府唔係傻
個個都試過,呢啲風險自己承受啦
如果有停車場而唔泊係抵死
但係依家停車場完全唔夠
拆一個政府大型停車場但根本都冇替代方案
車位數目上升返既話,牛肉乾加價都合理
依家$320根本係任gel
對於唔關佢事佢唔鍾意嘅嘢佢就贊成要加要罰要打壓架啦
解決唔到問題就不如變做商機,叫班狗努力d抄吧啦
應該要抄喎,你揸得車應該自已搵位泊,好似你扑野洗唔洗政府搵條女俾你?你亂咁泊係阻到其他人
有心解決就整多啲咪錶或者多層停車場
做好啲停車場轉乘
睇住政府取消錶位起花槽真係得啖笑
運輸署引述警方數字,指2019年、2020年及2021年分別發出違泊「牛肉乾」的數字為約142萬、271萬及330萬張,即去年發出的「牛肉乾」比2020年多22%,更較2019年增加1.3倍。其中增幅最大為西九龍警區,由2020年的約63.2萬張,增加至2021年的85.3萬張,增幅為36.6%。

330萬 大約10億
其實有
以前我會泊街
呢兩年部車唔係門口加視線範圍都唔會泊街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞