政府個思維都幾有趣,違泊罰款呢單野見證呢個政府已經係傻人管治

347 回覆
789 Like 64 Dislike
食就你搵,車就我塞,好野
支持抄撚死你呢D仆街
條條撚樣五分鐘
屌佢老母果條撚樣根本死賤種一個,以後見親都全部報狗抄撚死晒佢地一隻都唔可以放過
你唔係以為中國香港政府做野係想香港好呀?咁撚天真既?
英國都係咁
只要佢哋一視同仁入埋鄉村拖
啱呀
唔鍾意咪離開香港囉
自取其辱嗰個係你

七十萬個車位,六十萬架車,每架車得一點幾個車位,架車唔會移動?柒撚到

問你啲車位點分布又唔鳩識,無料扮四條

點解需要依樣野?每個家庭有自己原因,有小朋友,長者長期病患,甚至乎係個人喜好都無問題

亂泊車阻街同違例泊車唔係必然架傻鳩
自己滑坡滑撚到違例泊車就一撚定係塞鳩哂成條街企哂喺度?而家係講緊山旯旮,唔係主要幹道泊都比人抄

而依個post 政府擺到明係追KPI割韮菜咁割啲車主
你條傻閪鳩噏車位好充足,車主係貪方便先泊街抵死

我質疑你車位好充足依樣野有謬誤
你夠膽死答我揸車唔係必然品
收皮啦柒少陣啦好嘛?
作為政府,佢目標應該係減少違泊,唔係下年要抄多啲牌。如果抄牌唔會減少違泊,咁抄嚟做咩
樓主瞓咗幾耐?
咪同口罩一樣囉,對現階段嘅武肺傳染力完全冇影響力,要中嘅都中晒,中完再中又少之有少,想戴嘅又可以繼續戴,但就係要全世界都戴,捉到就罰錢

某程度衝紅燈黑點都係,跟本就係交通規劃有問題,有啲位去對面要過三盞紅綠燈,跟足交通規則要五分鐘先過到對面,過完第一盞,第二盞就啱啱好轉紅,但條路又唔算多車,有時成分鐘都冇車過但都仲係紅燈,所以基本上八成大人都係衝其中一至兩盞紅綠燈,但正苦解決方法就唔係搞好個交通燈系統,而係派多啲人去現場捉人衝紅燈

膠袋徵費同垃圾徵費都係同樣概念啦,都唔使詳細講啦
戇鳩 解決問題名目黎 實際係想罰錢
解決咗問題點罰錢?
罰款咁耐都唔加價根本無諗過解決違泊

咁平就係等你隨便泊等政府莫水時多一份收入
搵食車係送物資物料
唔入錶嗰班多數喺附近睇住架
一嚟抄就會入
上車冇atm點算
70萬個位點知原來有一半係私家位唔開放嘅
仲未計有班人霸錶位政府有冇做過嘢先
好贊城住樓住公屋嘅唔俾買車
條撚屌自己平日落工廠區睇下先啦
要科水俾大陸
一鳩加煙稅、收埋馬會百鳩幾億
之後又借頭借路搞啲大白象射哂俾老共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞